Пената: Левскарите са объркали мача

17.05.2022 23:36
Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Лют спор в социалните мрежи избухна между фенове на ЦСКА и “Левски” заради хореографията на “червените” на финала за купата.

Някои привърженици на “сините”, заблудени от материали на ексклузивни сайтове в миналото, победоносно обявиха, че използваната снимка на Димитър Пенев, който надскача Георги Аспарухов-Гунди, е от злополучната загуба с 2:7 и това даде повод за подигравки.

“Пак са объркали мача. Това май е от предния сезон”, кротко коментира легендарният играч и треньор Димитър Пенев.

И наистина мачът, от който е снимката, е на 1 март 1967 година и той завършва 1:1. Той остава в историята и като двубоя, който е с рекорд за посещаемост, защото се смята, че на стария “Васил Левски” е имало над 70 000 зрители. Тогава пейките бяха дървени без определени места, а всички пътеки и свободни места на стадиона бяха пълни с народ.

Всъщност гръмката победа на “Левски” дойде близо година по-късно. Мачът е на осветление, а Георги Аспарухов е капитан на “Левски”. На оригиналната снимка лента на ръката на Гунди няма.

Всъщност на терена в 13 мача срещу Пенев Гунди няма отбелязан гол. В три вкарва общо 6 попадения.

“Случват се и такива мачове. Наистина играха малко вяло, което не е присъщо на ЦСКА”, допълни легендарният Пенев.

Според него сега е моментът да се съсредоточи работата върху новия стадион на клуба, а след това отборът сам ще се вдигне към победите.

Пената не присъствал на финала за купата, защото не се чувствал добре и решил да не излиза от дома в неделя. (24часа)

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>