Рекорд по предупреждения за затворен стадион - цели две

17.05.2022 20:40
Феновете на “Левски” струват около 13 300 лева заради финала за купата. СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ

Цели две предупреждения за затваряне на стадиона получи “Левски” само за един мач, но отново БФС реши да не санкционира “сините” с лишаване от домакинство.

Дисциплинарната комисия на съюза не се трогна и от раненото от ракетите в сектор “Б” 12-годишно дете, което все още е в “Пирогов”.

Състоянието му е добро, като дори се пошегувало, че в училище всички ще го майтапят, но иска отново да присъства на мач на ЦСКА.

Общо глобите за “Левски” от мача са за 13 300 лева.

В същото време за идентични нарушения през сезона бяха затворени стадионите на ЦСКА и “Ботев” (Пловдив), като инцидентите не бяха толкова сериозни и нямаше пострадали.

“Ботев” го отнесе заради хвърлена в краката на полицай пиратка в паузата на двубоя с “Левски” в София, когато по идентичен начин полетяха ракети към сектора за гости.

Това е на фона на невероятната полицейска охрана, която допусна двете агитки да вкарат цял боен арсенал на двубоя за купата. Никакви мерки не бяха взети срещу внасянето на запалителни предмети. На всичко отгоре сутринта вратите бяха отворени заради турнир по лека атлетика.

Сега МВР ще си получи парите за охраната от Професионалната футболна лига, а двата клуба ще си платят глобите и всичко ще бъде забравено.

Професионалната лига вече благодари на СДВР заради добрата охрана на срещата.

Единственият друг клуб от елита, който бе санкциониран извън ЦСКА и “Левски”, бе варненският “Черно море” заради скандиранията на феновете му на стадиона в Разград, когато домакините получиха мека дузпа и взеха победата с 1:0.

След мача наставникът на гостите Илиан Илиев бе категоричен, че през новото първенство ще стават още по-големи циркове със съдийството, защото реферите ще получат нареждане да подкрепят и друг отбор, а не само разградчани. (24часа)

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>