Пловдивски полицаи за първи път чуха за опит да бъде отровен в ареста Тенчо Тенев

30.04.2022 11:00 Ваня Драганова Димитър Мартинов
Тенчо Тенев

Шефът на столичния КАТ е бил проверяван за черни магии, поръчани от него, докато е бил в Асеновград

В пловдивската полиция за първи път чуха за опит бившият шеф на Охранителна полиция  в Асеновград Тенчо Тенев да бъде отровен в ареста. И уточниха,  че операцията по задържането му м.г. не е била тяхна, а на дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР.

Но припомниха, че преди ареста Тенев е бил проверяван от тази дирекция по сигнал, че е

поръчал ходжа да направи черни магии на тогавашния министър на вътрешните работи Младен Маринов,

на главния секретар Ивайло Иванов и на шефа на СДВР Георги Хаджиев.

Асеновградският квартал “Долни Воден” е прочут със своите ходжи, но поръчването на магия бе изоставено като версия.

Разследването срещу бившия шеф на Охранителна полиция в Асеновград е към финала си, съобщиха за “24 часа” от окръжната прокуратура в Пловдив.

Той бе задържан на 12 май м.г. и обвинен в длъжностни престъпления и държане на боеприпаси без разрешение в хасковското село Крум.

Тенев бе обвинен, че от февруари до 28 април 2021 г. е превишил властта си и без да има право, е избрал изпълнители за сключване на договори за дарения в полза на Районното управление на полицията в Асеновград на стойност 10 500 лева.

Според прокуратурата Тенев избрал и две фирми да оборудват сградата на асеновградската полиция с видеокамери, да доставят авточасти и консумативи, както и да извършват ремонти на служебните автомобили.

Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, като Тенев подписвал част от тях от името на институцията, без да е неин служител.

Доставчиците на стоки и услуги Тенев избирал сред свои близки и познати, а цените били завишени по негови указания. След 72 часа той бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв.

Човекът дойде в Асеновград, за да изкара времето си до пенсия, а какво стана, коментират пловдивски полицаи. След това Тенчо Тенев бе върнат на работа в Пътна полиция в София.

Междувременно листовки с надпис “Следственият Тенчо Тенев пак е шеф на КАТ” с негова снимка са били разлепени пред сградата на институцията. По това време е бил атакуван и домът на началника на Пътна полиция в София, научи “24 часа”.

Атаката срещу Тенев идва по време на установени фрапиращи нарушения в отдела, както и в този в Националната полиция. Оказало се, че само за 2020 г. в националната полиция катаджии са изтрили глоби за над 60 000 лв.

В СДВР сумата е десеторно по-голяма, но с друга схема. Полицаи

регистрирали влекачи като специални превозни средства

Разликата в полицата за застраховка и данък е над 3000 лв.

Случаите са над 200, уточни Тенев за “24 часа”. Според него има общо между атаката срещу дома му, листовките пред СДВР и откритите нарушения.

Това, оказва се, не бил първия опит за посегателство срещу него. Докато бил в ареста заради разследването за длъжностно престъпление през май м.г., той открил хапче в сандвича си.

“Или са искали да ме отровят и премахнат, или да ме упоят с дрога и компрометират”, посочи Тенев. И обясни, че веднага е подал сигнал и прокуратурата разследва случая.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>