Кренвирши с портокалови корички хапнаха големци в Университета по храните в Пловдив
Шунка от цял свински бут, кренвирши с портокалови корички, наденички с лечебни билки, сирене с пресен трюфел и млечнокисел десерт с алгинатни перли дегустираха пловдивски първенци в дена на отворените врати на Университета по хранителни технологии.
Колбас с портокалови корички от години се продава в гръцките супермаркети, отбелязаха присъстващи. На събитието присъстваха кметът на община "Марица" Димитър Иванов, зам.-областният управител Лъчезар Бакърджиев, кметът на "Централен" Георги Стаменов.
Възпитаниците на Стопанския факултет презентираха протеинови петифури, а студентите от Техническия факултет демонстрираха умален макет на системите за производство в различните предприятия.
"За мен е чест и удоволствие да бъда в моя университет. Радвам се, че съм възпитаник на толкова авторитетно заведение, което е пионер на иновациите и се ползва с изключително реноме не само в България, но и в чужбина. Сигурен съм, че всички, които изберат да завършат УХТ, ги очаква успешна кариера и реализация навсякъде по света", заяви Димитър Иванов.