Роман Абрамович измамил Русия с 2,7 милиарда долара със "Сибнефт"

16.03.2022 17:37 Георги Банов
Абрамович си чака самолета в Тел Авив.

Роман Абрамович е бил разследван заради измама за 2,7 милиарда долара по сделката със “Сибнефт”, показа програмата на Би Би Си “Панорама”. Той купи компанията за 250 милиона, след което през 2005 г. я продаде на правителството за 15 милиарда.

Абрамович е и главен акционер в “Евраз”, завода, който прави стомана за танкове.

Олигархът е в паника да скрие някои от собственостите. Той бе засечен на летището “Бен Гурион” в Тел Авив, след като Израел реши да се присъедини към санкциите. Частният му самолет е кацнал там, след което е летял до Истанбул и след това се е прибрал в Москва.

Неговият “Боинг 737” и още един самолет в момента са в Дубай. Яхтата му “Еклипс” спешно напусна Черна гора, след като и тази държава обеща да се присъедини към санкциите, и е в международни води в Средиземно море, вероятно пътуваща към Турция. Там е и другата му суперяхта.

В Москва вече се твърди, че в момента, в който се успокои обстановката и сделката за “Челси” мине, той ще изкупи местния ЦСКА.

А проблемите на “Челси” стават все по-големи. Отборът трябва да пътува 10 часа с автобус до Мидълзбро заради ограниченията. Кай Хаверц дори предложил играчите, които искат, сами да си платят полета.

Лондончани са поискали и да няма домакински фенове, за да може двата отбора да са равнопоставени. Това предизвика буря от недоволство в Англия.

“Челси” трябвало да остави логото на британската телекомпания “Три” на фланелките си, за да отговаря на условията на специалния лиценз, който клубът е получил от правителството на Великобритания, съобщи изданието The Athletic.

Специалният лиценз, който “сините” получиха, ще позволи на клуба да завърши сезона, като разходите на лондончани са ограничени до минимум. Те имат право да харчат не повече от 28 млн. паунда на месец, като тези разходи са само за заплатите на играчите, които към момента имат договор с клуба.

След разговорите между двете страни в последните два дни обаче стана ясно, че “Челси” ще може да използва около 110 млн. паунда, които са гарантирани от телевизионните права в Англия, и наградните фондове от турнирите, в които клубът участва.
Сумата гарантира, че “Челси” ще може да завърши безпроблемно сезона в Англия.

Клубът не е в състояние да направи нови екипи, тъй като са му наложени строги оперативни ограничения.
“Три” прекрати спонсорството си със сините заради тесните връзки на Абрамович с руския президент Владимир Путин.

Въпреки това логото остана на фланелката на клуба при победата над “Нюкасъл Юнайтед” с 1:0 в неделя.
Британската мобилна компания продължава да иска логото им да бъде премахнато, което е накарало “Челси” и производителите на екипите Nike да проведат разговори за това как проблемът може да бъде решен.
“Три” спонсорира лондонския клуб от 2020 година и смята, че нова собственост би решила проблемите на клуба.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>