Абрамович може да загуби имение в Лондон, няма как да плати наем на кралицата

14.03.2022 15:32 Георги Банов

Роман Абрамович може да загуби имението си в баровския квартал на Лондон "Кензингтън", което се оценява на няколко милиарда лири, твърди "Уол Стрийт Джърнал". Причината е, че не може да си плати наема на кралицата, който възлиза на 10 000 лири, след като всички сметки са му блокирани.

Имението на 16 Kensington Palace Gardens е построено през 1848 г., но земята под него остава собственост на короната. И заради това собственикът плаща годишен наем.

Сега обаче той няма как да се разплати до крайния срок през април. Това означава, че короната може да поиска имението да бъде отнето от собственика.

Имението се намира на малка уличка на гърба на двореца "Кензингтън", където в момента живее принц Уилям. Според изчисленията малкото имоти на нея струват над 3 милиарда лири. 

Междувременно държавите-членки на Европейския съюз, се споразумяха да наложат санкции на руския бизнесмен Роман Абрамович заради ситуацията в Украйнаь съобщи Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Санкциите срещу Абрамович са били неофициално одобрени на среща на ЕС в неделя. Според Ройтерс, за днес са планирани допълнителни обсъждания на ограничителните мерки срещу руски бизнесмени.

Абрамович, който вече е включен в списъка на санкционираните лица в Обединеното кралство, е португалски гражданин. Това означава, че Лисабон може да се въздържи от замразяване на активите му и от налагане на забрана за пътуване.

По-рано вестник "Файненшъл таймс" се позова на източници, според които Абрамович е в списъка с 15 лица, срещу които се обмислят ограничителни мерки.

ЕС обмисля и допълнителни икономически санкции срещу руски държавни компании, работещи в авиационния и корабостроителния сектор. Според двама източници на вестника, запознати с обсъжданията на политиката на санкции, се обмислят забрана на рейтинга на руските банки, забрана на вноса на продукти от черни метали и на нови инвестиции в руския енергиен сектор, както и ограничения върху износа на луксозни стоки.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>