Борисов в Хисаря: Тази война ще продължи дълго и с много жертви (обновена, видео)

26.02.2022 09:57 Радко Паунов
БОЙКО БОРИСОВ

Българите имаха овчарско куче, което ги пазеше, визира себе си той

Нека управляват, но не са безалтернативни, предупреди лидерът на ГЕРБ

Темата днес е война.  Колкото и президентът Радев и военният министър да се опитват да я представят като конфликт и инвазия, пуснете си Си Ен Ен. Когато столицата Киев е под обстрел - това е война, заяви пред младежите от ГЕРБ в Хисаря Бойко Борисов.

Дали си руснак или украинец, все майка те е раждала. И сме православна християни, посочи той.

"Колкото и да се мъчат да оневинят агресията и бруталността, няма как демократичният свят да го приеме. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Точка", отсече Борисов.

Той не приема тезата на президента Радев, че конфликтът ще свърши скоро. "Аз твърдя, че няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е много по-кръвопролитна и с много жертви. Ще прерасне в гражданска", прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че у нас има много проруски хора. "Знам, че и на тях не им е приятно като гледат какво става. Гледах президентът Путин - излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим", каза той. Но е категоричен, че няма да приключи бързо.

По думите му доставките на стомана и желязо са приключили. Само газ имаме, но да видим докога", отбеляза Борисов.

Той посочи, че гледал как парламентът заседавал без кворум, когато се гледа бюджетът. "Финансовият министър, който го внася, не присъства. Нека сега уважаемите граждани да видят тези партии на промяната. "Татко ще ми купи колело, ама друг път!, рече лидерът на ГЕРБ пред младежката организация на партията. И препоръча на областния координатор Георги Мараджиев да направи среща с обществеността и да извади обещанията на управляващите, като сравни какви средства са предвидени в бюджета.

"Корупция, далавери - това ги държи", твърди Борисов. Според него ако нямаш свой човек в правителството да ти "превърти" бързо газ, си обречен.

"Не говорят в един глас, а адски разнопосочно. Доброжелателно искаме да им помогнем - но те нямат единство в коалицията", каза лидерът. Според него със затварянето на небето за самолети в България ще бъде наказан туризмът.

Попитан как ще са развие конфликтът в Украйна и какви са рисковете за нас, Борисов отвърна, че ако човек слуша президента Радев и военния министър Янев, все едно две компании са се сбили на улицата.

"Аз се тревожа за всеки убит и ранен. Вярно, загиналите в Украйна са колкото на ден у нас умират от ковид. Ще има тежка дестабилизация в региона за много години напред", прогнозира Борисов. Санкциите щели да ударят много индустрии.

"Много тежко време за управление. Ние сме алтернатива със своя експертен потенциал и сме готови да им помагаме. Има отговорни системни партии в България, които ще се намесят и ще сложат всичко на място", отсече Борисов. И предупреди: "Нека управляват, но не са безалтернативни!"

По думите му досега, каквото е прогнозирал, все се е сбъдвало. "Че ще бъдат излъгани хората, факт! И Слави Трифонов си мълчи, най-много да пусне някой пост за мен", посочи лидерът на най-голямата опозиционна партия.

Според него войната в Украйна сега идвала по поръчка на българските управляващи, за да се оправдават с нея.

"Цените на тока ги изпуснаха още през юли. Ние никога нямаше да допуснем това. Моята дума се чуваше и на Балканите, и в Европа. Българите имаха овчарско куче, което ги пазеше", визира себе си той.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>