Максим Бехар: Моето любимо стихотворение е "Защо" на Дамян Дамянов

14.02.2022 14:21 Мила Вачева
Максим Бехар
Дамян Дамянов - автор на стихотворението

МАКСИМ БЕХАР:

Максим Бехар световноизвестен PR професионалист, единственият експерт от Източна Европа, вписан в Световната PR Зала на славата в Лондон. От 2017 година е президент на Световната PR организация ICCO, сега директор по международното развитие, както и президент на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария.

Бехар е роден в Шумен и е обявен за почетен гражданин на родния си град. Завършил е международна икономика в Икономическия университет в Прага, Чехия, и лидерски умения в Harvard Kennedy School, както и курс при легендарния коуч Lou Tice в Тихоокеански институт в Сиатъл, САЩ. Сега е докторант в Софийския университет “Св.Климент Охридски”.

Максим Бехар е член на Настоятелството на УНСС в София, скоро ще бъде избран в борда на един от най-големите европейски университети - Engage.eu.

Книгата на Максим Бехар “Световната PR Революция”, издадена през 2018 г. за първи път в САЩ от AllWorth Press, е номинирана и продължава да бъде класирана в BookAuthority за 100-те най-добри PR книги за всички времена.

Защо?

С тебе ни събра случайността,

А можеше нима да се разминем?

От пътища кръстосан е света

и всеки път е дълъг със години.

Ти щеше да останеш непознат,

аз нямаше да знам, че съществуваш,

аз нямаше да чувствам топлината

на устните, които ме целуваха.

Аз нямаше да стискам твойте длани

да пия от очите ти успокоени.

О, това не можеше да стане

виновникът е нашето рождение.

С тебе ни събра случайността

един на друг сме били просто нужни

и сме се търсили, събра ни любовта,

защото не можеше да бъдем чужди.

 

Защо?

Човекът никога не знае как едно изречение, една дума дори може да го осъществи, да му даде страхотна мотивация за нови успехи, за по-интересни рискове, за непознати усещания... “Среща” на Дамян Дамянов е от тези стихотворения, за коите е достатъчен само един прочит по диагонал, за да си кажете... трябва да чакам тази среща, да я дочакам, няма начин тя да не дойде”.

При мен се случи, и да знаете - ще се случи при всеки, който запомни тези редове, който има търпението, надеждата и... мъничко късмет.

АВТОРЪТ

Дамян Дамянов е роден в Сливен. През 60-те години работи като литературен консултант във вестник “Народна младеж” и като редактор в отдел “Поезия” при списание “Пламък”. За първи път публикува стихотворения през 1949 г. във в. “Сливенско дело”. Дамян Дамянов е удостоен със званието “Народен деятел на културата”. Негови творби са публикувани в издания на руски, беларуски, украински, унгарски. Негова съпруга е поетесата Надежда Захариева. По негови текстове са едни от най-големите хитове на нашата естрада, включително на примата Лили Иванова.

Има двама синове и една дъщеря. Почива на 6 юни 1999 г. на 64 г.

Други от От страната и света

Румен Радев за катастрофата с Кирил Петков: Инциденти има, откакто го има НСО

Инциденти е имало и го има, откакто го има НСО. Така държавният глава Румен Радев коментира катастрофата с Кирил

Съдебният инспектор, който се държа непристойно в хотел във Враца, подаде оставка

Съдебният инспектор Александър Мумджиев, който се държа непристойно в хотел във Враца, подаде оставка, съобщиха от Инспектората на ВСС.  На основание подадените документи главният инспектор на ИВСС

Свидетелят Камен Бойчев: Кирил Петков беше в шок след сблъсъка

Кирил Петков беше в шок, много притеснен, разказа за "24 часа" Камен Бойчев, който живее в непосредствена близост до мястото на трагичния сблъсък между кола на НСО

Военноокръжната прокуратура в Сливен води разследването за катастрофата с Кирил Петков

Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за катастрофата с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр

По сигнал за контрабанда на горива се проверяват бензиностанции край Бургас

По сигнал за контрабанда на горива Областна дирекция на МВР - Бургас, служители на Националната агенция по приходите (НАП) и агенция "Митници" извършват проверка на бензиностанции в област Бургас

>