Христо Иванов и куп депутати при Зико: Ще лобираме за най-важните обекти на Пловдив (снимки)

14.02.2022 10:46 Радко Паунов
Срещата на Здравко Димитров с пловдивските депутати се състоя в заседателната зала на общината. Снимки: Община Пловдив
Момент от срещата на пловдивските депутати в общината.
Христо Иванов увери, че срещата няма да е формална, а ще има и следващи.
Здравко Димитров след срещата с пловдивските депутати.

Обещаха, че сбирката няма да е поредната говорилня, а този път щели да действат

Вечните обекти на Пловдив, някои от тях на повече от 40 години, като водоснабдяване от "Въча", обсъдиха депутати от 16 и 17 МИР при кмета Здравко Димитров.

На поканата му откликнаха Христо Иванов, Иван Тотев, Дани Каназирева, Елена Гунчева, Николай Ангов, Венцеслава Любенова, Младен Шишков, Александър Ракшиев, Гергана Динева и др.

"Срещата надмина очакванията ми. Всички бяхме от една партия - Пловдив", коментира Димитров. Обектите, които са дискутирали, са чистият въздух на Пловдив, разширението на Околовръстното шосе, третата клетка за битови отпадъци, почистването на река Марица, новият басейн "Младост", Хуманитарната гимназия.

Зико им се оплакал, че избрани фирми не искат да подписват договори, защото цените на строителните материали са поскъпнали.

"Благодарен съм на кмета за тази инициатива. Тя е начало на едно сътрудничество, тук сме от един отбор. Ние сме парламентарната група на Пловдив", обясни Христо Иванов.

Според Каназирева разширението на Околовръстния път е ангажимент на АПИ. Тя припомни, че проектът е разделен на три лота.

На срещата говорили и за построяване на дом на операта. А Венцеслава Любенова обясни, че железницата на Пловдив е включена в националния план за възстановяване.

Според Иванов тепърва ще се правят срещи с министри, които да придвижат проектите на Пловдив. 

Според Иван Петков-Бебето те са на стойност над 1 млрд. лева. 

Как ще гарантирате, че този разговор не е поредният, тъй като досега е имало много подобни с депутати от предишни парламенти и нищо насреща, попитаха участниците. Христо Иванов увери че този път поемат конкретни ангажименти.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>