Тънките линии към съвършенството (видео)

29.01.2019 10:46 Самуил Огнянов

Или как Huawei с новия флагман P50 Pro ни доближава до него

Вероятно стремежът към съвършенство е присъщ за по-голямата част от хората, но постигането му е изключително трудна задача. И мнозина са на път да се откажат, а някои и се отказват да го търсят и постигат. Това обаче не важи за Huawei, защото компанията с всеки модел смартфон все повече се приближава до него. Доказателство е новият Huawei P50 Pro, който имаше ветовна премиера преди дни.

Серията P на Huawei всещност винаги се и отличавала с първокласни камери, дизайн и висока производителност. Това важи с пълна сила и за P50 Pro, който продължава най-добрите традиции в това отношение.

Снимай добре, по-добре, най-добре

Няма да е нескромно, ако се каже, че Huawei P50 Pro позволява на всеки да създава фотографии на професионално ниво, а кадрите да уловят всеки нюанс и детайл.

Моделът въвежда първата Със системата Dual-Matrix Camera, която е използвана за първи път, на практика при почти всякакви условия може да се направи снимка, която е максимално близо до това, което вижда човешкото око. Това става възможно чрез RGB и монохромна камера и мултиспектърен сензор. Към тях са добавени технологиите True-Chroma Shot и XD Fusion Pro с нова Super Colour Filter система. Всичко това гарантира богати цветове и запечатването е на най-дребните детайли дори при слаба осветеност.

Отпада и притеснение, че това, което искате да снимате, е твърде далеч. Защото P50 Pro има перископна камера, който дава възможност за 100-кратно приближение в добавка с ултраширока камера и стабилизация.

Системата XD Optics коригира оптичното разминаване и възстановява детайлите в изображението. Ще се опитаме накратко да опишем технологията - когато информацията преминава през оптичния модул, от нея се запазва около 50%. Минаващата през обектива светлина води и до оптично изкривяване поради пречупването и разсейването. Huawei са направили така, че този нежелан ефект е максимално редуциран. В крайна сметка чрез XD Optics се губята минимални проценти от истинското изображение и се запечатват много повече детайли.

Не е забравено и снимането на видео - технологията AIS за full focal range осигурява 4K и 4K time-lapse видеа. Камерите поддържат и AI Cinemagraph – ако не снимате видео, но телефонът засече движеш се обект, сам ще напраяви клип. Huawei P50 Pro поддържа и нови опции за обработка на видео с приложението Petal Clip.

Артистичност и лукс

P50 Pro от пръв поглед създава усещане за артистичност и лукс с революционния Dual-Matrix Camera Design. Екранът е по-голям екран - 6,6 инча, OLED, леко извит, поддържа до 1,07 милиарда цвята. За безпроблемното забавление и гледане на видео има честота на опресняване от 120Hz и 300Hz при докосване, а перфектнит звук се осигурява от вградените стереоговорители.

И въпреки големия екран, телефонът е по-тънък и по-лек, с дебелина от едва 8,5 милиметрау а теглото е под 200 грама. Предната камера поддържа опцията Eyes on Display (EoD). При тази функция екранът “заспива”, ако не гледате към него, и се активира, когато камерата улови погледа ви. Специална технология дава възможност стъклото да променя цвета си за милисекунди, когато има входящо повикване.

Устройството се предлага в две тоналности - Cocoa Gold – какаово златно, и Golden Black, който ефектно съчетава черен корпус със златни елементи.

Много здрав и много мощен

Въпреки тънкия корпус, има ъпгрейд по отношение на капацитета на батерията - P50 Pro разполага с мощен заряд с капацитет 4360 mAh. Поддържа 66W кабелно зареждане, с което пълно зареждане на батерията отнема по-малко от час. Има и бързо безжично зареждане с Huawei SuperCharge с 50W.

Huawei P50 Pro поддържа 5GHz Wi-Fi 6, както и AI базираната технология за сигнала. При нея по преценка на изкуствения интелект, когато сте в зона с по-слаба свързаност, ако гледате видео, то няма да прекъсне, просто ще бъде буферирано. Процесорът на Huawei P50 Pro е разделен на три групи, за да се осигури максимална производителност. Телефонът има оперативната памет от 8GB и 256 GB за съхранение, която може да бъде разширена с NM карта.

За корпуса е използван нов материал – наностъклокерамика, което е поставен на дисплея и гърба. Материалът е много твърд и здрав, подобрява устойчивостта при изпускане и падане 5 пъти. А за подсигуряване на забавленията на открито моделът е IP68 сертифициран за устойчивост на прах и вода.

Заключение

Huawei P50 Pro е наистина забележителен телефон и отличен избор за покупка. Ощке повече, че от 25 януари вече е в България, а в момента върви кампания за предварителни поръчки в комплект с безжичните слушалки FreeBuds 4.

И за финал - експертите от DxoMark обявиха, че това е смартфонът с най-добра камера и най-добрия дисплей в света.

Други от От страната и света

Армията търси президента на Иран след инцидент с хеликоптер (Обзор)

Иран мобилизира армията си и изпрати 40 спешни екипа да търсят по суша и по въздух президента Ебрахим Раиси и външния министър Хосейн Амир Абдолахиан, които потънаха в неизвестност в неделя

Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената на тока

„Искам да успокоя българското население, че съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители няма да има. Имахме среща заедно с премиера Главчев и с министъра и вицепремиер на

Шофьор блъсна мъж и двамата паднаха в изкоп на строеж във Варна, пешеходецът загина

Пешеходец загина при тежък пътен инцидент във Варна. 27-годишен шофьор е загубил управление над автомобила си, качил се е на тротоара и е блъснал мъжа, а след това са паднали в изкоп на строеж

Върховният водач на Иран свика извънредно съвета по сигурност

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей свика извънредно заседание на съвета за национална сигурност, пише Tehran Times.  Спасителните екипи все още издирват президента Ебрахим Раиси

Огромна тапа на магистрала "Хемус" в посока София

Огромна тапа се е образувала на магистрала "Хемус" в посока София, съобщават очевидци във фейсбук групата "Катастрофи в София".  Задръстването започва около 30-40 км в посока София

>