2 години без Коби Брайънт (Видео)

26.01.2022 23:01 Зорница Йосифова
Баскетболната звезда Коби Брайънт

Изминаха 2 години от смъртта на великия баскетболист Коби Брайънт. Той беше изключително популярен не само в САЩ, а и в Китай, Испания, Италия, Индия, Австралия.

Самолетна катастрофа по-миналия януари отне живота му на 41-годишна възраст. 

"Молихме те да се бориш, а ти ни даде сърцето си и ни показа как да побеждаваме. Остави своя отпечатък. В "Лейкърс" никога повече няма да се играе нито с 8-и, нито 24-и номер на фланелката", заяви собственикът на тима Джини Бъс на 19 декември 2017 г., когато отборът отмени и двете фланелки.

Коби се оттегли от света на баскетбола на 13 април 2016 г., когато бе на 37-годишна възраст.

На 26 януари 2020 г. хеликоптер с Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джана и още седем души се разби в Калабасас, САЩ, при силна мъгла. Всички на борда загинаха.

Съпругата на баскетболната звезда заведе съдебен иск заради разпространение на снимки от мястото на катастрофата от заместниците на шерифа на окръг Лос Анджелис и пожарникари през мобилните си телефони.

Ако не бъде постигнато споразумение, федералният процес ще започне на 22 февруари.

Според адвокатите на Брайънт снимките на телата на Коби и Джана са били споделени между 28 устройства от шерифския отдел на окръг Лос Анджелис и други, принадлежащи на дузина пожарникари.

"Той е повече от баскетболист. Човек, който вдъхнови милиони, не само тук в този щат, не само в Съединените щати, но и по целия свят. Всички го обичаха. За мен денят, в който загина, беше ужасен“, сподели Джери Уест, бившият генерален мениджър на Лос Анджелис Лейкърс, който е отговорен за привличането на Коби Брайънт в отбора.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>