Връчиха „Златна ръкавица“ на олимпийската шампионка Стойка Кръстева

26.01.2022 20:34
Олимпийската ни шампионка в бокса от игрите в Токио Стойка Кръстева бе наградена със “Златна ръкавица” от пресклуб “България”.

Олимпийската ни шампионка от Токио Стойка Кръстева получи поредно признание за невероятната си кариера. Златната медалистка в категория до 51 килограма от Игрите в японската столица миналата година, бе наградена от Пресклуб „България“ със „Златна ръкавица“.

Призът се връчва за цялостното представяне на Стойка през годините и всички успехи, които е постигнала. В това число две европейски титли, както и още два сребърни медала от Световни първенства.

„Благодаря за това признание. За мен е чест, но това е оценка на труда на всички хора, които са били около мен през годините. Винаги съм казвала, че без хората до мен, това нямаше как да се случи“, заяви Стойка.

Кръстева допълни, че в последните месеци децата, които тренират при нея и Борислав Георгиев в БК „Локомотив“ са се увеличи още и вече наброяват около 110. Тя също така изрази надежда, че след Олимпийското злато като състезател, мечтае да допринесе за такъв успех и на свой състезател в близко бъдеще.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински също поздрави Олимпийската шампионка. „Каквото и да кажа за Стойка, ще е малко. Убеден съм, че заедно с нея ще продължим да постигаме победи и да покоряваме върхове. Имаме сериозни планове и с много работа, ще успеем“, каза шефът на федерацията.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>