Осем загинали на мач в Африка, ляв бек пази на вратата

25.01.2022 20:55
172-сантиметровият ляв бек на Коморските острови Шакер Алхадур застана на вратата срещу Камерун и дори си залепи със скоч нов номер на гърба.

Както се очакваше, осминафиналът в турнира за купата на африканските нации между домакина Камерун и дебютанта Коморски острови се оказа драматичен.

Само наполовина обаче в посоката, в която се очакваше - тимът на гостите бе налазен от коронавирус и трябваше да играе без вратар. Двама от титулярите бяха заразени и под карантина, а третият се контузи.

Футболната асоциация на Африка отказа на Коморите да привлекат още един вратар, затова на вратата застана левият бек Шакер Алхадур.

Истинската трагедия обаче се случи преди началото на мача, като футболистите разбраха чак след края на мача, който след геройска игра на гостите завърши с тяхна загуба 1:2.

Според официално съобщение на камерунското правителство в резултат на инцидент преди мача са загинали 8 души, още 38 са ранени, като 7 от тях сериозно. Не е известно дали броят на умрелите няма да се увеличи.

По официални данни мачът е бил посетен от 50 хил. зрители. Капацитетът на стадиона е 60 хил., но заради ограниченията покрай пандемията от коронавирус той е бил намален с 20%.

В официалното си изяление африканската футболна конфедерация (CAF) заявява: “CAF знае за инцидента преди мача Камерун - Коморски острови в турнира за купата на африканските нации и води разследване, за да изясни подробностите за случилото се. Ние сме в постоянна връзка с правителството на Камерун и организационния комитет. Президентът на CAF Патрис Моцепе изпрати генералния секретар Верона Мосенго-Омб да посети феновете, настанени в болницата в Яунде.”

В самия мач капитанът на Коморските острови Наджим Абду беше изгонен още в 7-ата минута и съотборниците му доиграха мача с човек по-малко. Въпреки това при 0:2 в края на мача гостите успяха дори да вкарат почетен гол за загубата 1:2.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>