Диамантите за "Достойните българи": Най-голямата награда, която сме получавали!

25.01.2022 17:22 Найден Тодоров
Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Илияна Раева, Михаела Маевска, Весела Димитрова и Симона Дянкова получиха наградите си на церемонията "Достойните българи" от премиера Кирил Петков. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Олимпийски шампионки, докоснати в сърцата - дори се чувствали неудобно, а уникалното им постижение - мъничко, в сравнение с историите на другите достойни българи

Момичетата, донесли историческата първа олимпийска титла за България в художествената гимнастика, се разчувстваха от постъпките на достойните българи, отличени за 19-а година от "24 часа", и обявиха, че присъствието им сред тези уникални примери и отличаването им за достойни като тях е най-голямата им награда досега. 

"От името на целия отбор искам да кажа, че това е може би най-голямата награда, която сме получавали досега - да сме редом до всички тези прекрасни личности, които спасяват животи, които вдъхновяват и ни учат как да живеем, и ние да бъдем наречени достойни хора, достойни българи - за нас това е огромна чест. Радвахме се на огромна любов през всичките тези години. Именно от "24 часа" тръгна и нашето прозвище - диамантите. Вярвам, че оттук-нататък всяка една от нас ще води достоен живот и ще продължава да блести като диамант. Благодарим за тази награда и за огромното признание", заяви капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Диамантите от отбора епоха получиха голяма награда лично от премиера Кирил Петков заедно с другите ни олимпийски шампионки от Токио през 2021 г. - Ивет Горанова и Стойка Кръстева, с треньорите на шампионите и президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

Но всъщност момичетата от ансамбъла съпреживяваха всяка една история на отличаваните през годините достойни българи и на отличените за 2021-а и след края на церемонията олимпийските шампионки се поклониха с думи пред всички сънародници, които стигат свой Олимп с делата си, превръщайки се в символ на добротата.

"Да бъдем сред тези хора и да имаме честта да бъдем отличени - това наистина е най-голямата ни награда. Беше много емоционално. Щастлива съм, че хората ще могат да видят тези изключителни примери. Убедена съм, че постъпките им, събрани в тази церемония, ще повлияят на всеки човек и ще го подтикнат да направи и той нещо добро", добави Симона Дянкова.

Макар и извоювала исторически златен олимпийски медал, съотборничката й Лаура Траатс също показа блясъка в големите сърца на диамантите. 

"В един момент по време на церемонията се почувствах дори малко неудобно, тъй като това, което сме направили ние, ми изглеждаше много малко в сравнение с историите на другите хора. Искам да призова всички да продължават да правят добро", каза Лаура Траатс.

"Това наистина беше най-емоционалното събитие, на което сме присъствали. Настръхнах над 20 пъти - на всички истории. Насълзяваха ми се очите. Има толкова много хора на различни възрасти - много млади, даже малки деца, възрастни, хора за пример, които правят достойни неща за България и българите. Това, които трябва да бъдат следвани, да бъдат чути. Всички хора трябва да правят добро. Ако се чудите на кого искате да подражавате, бъдете като достойните българи", каза Мадлен Радуканова.

"Искрено се радвам, че кампанията събира на едно място всички достойни българи. Събира и по-изявени, по-познати личности, които са разпознаваеми в медиите и по света с делата си, но събира и обикновени хора, които правят огромни добрини, невероятни постъпки. Достойните българи са навсякъде около нас и беше страхотно да усетим частица от емоцията, скрита зад техните дела. Беше много насърчително за нашия отбор въобще да присъства на събитието "Достойните българи", а да получи награда - това вече беше огромна чест", каза Стефани Кирякова.

"За мен е огромна чест да бъда редом до всички тези българи, които спасяват животи и помагат на хората в най-различни житейски ситуации и изпитания. Чувствам се страшно горда да съм сред тези хора. Тази награда наистина е най-специалната от всички. Да получим такова признание в родината си, е най-приятното усещане, след като ние искахме повече от всичко да извисим българското знаме над всички. Сега имахме честта да се наредим до българи, които извисяват доброто над всичко. Няма по-голяма награда", каза Ерика Зафирова.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>