Олимпийски шампиони ще привличат хората към спорта в Европейската фитнес академия

25.01.2022 13:52

Какво се получава, когато олимпийски шампиони се съберат, за да работят заедно? Със сигурност нещо полезно.

На това се надяват в новата Европейска фитнес академия.

"Фитнесът не е само мускули. Важното е да бъдем здрави", коментира Иван Кутуев, ръководител на академията.

Целите на новия център за професионално обучение е повече хора да се занимават със спорт, да се повиши равнището на двигателната култура, както и да се вдигне компетенцията и да се валидират знанията на фитнес треньорите в България. Предлаганите курсове са за фитнес инструктор, за инструктор в групови занимания и персонален треньор.

Преподаватели в Европейската фитнес академия ще бъдат носителите на златни олимпийски медали Иван Иванов (национален треньор по двигане на тежести), Армен Назарян (борба), Мария Гроздева (спортна стрелба), Стойка Кръстева (бокс), нейният треньор Борислав Георгиев, Димо Христев, който е фитнес инструктор и шеф на сектор "Обучение", Георги Максимов, преподавател по медицина.

Записването става през сайта на академията www.eufa.bg. В зависимост от нивото на квалификация и избрания курс средната продължителност на обучението е 2 месеца. Всеки курсант получава достъп до интегрирана онлайн система за обучение, през която разглежда всички учебни материали и видео уроци. Учебните програми са готови и всеки месец ще идва нова група.

Практическото обучение се провежда във фитнесите Pulse Fitness&Spa в София. Всеки, който завърши академията, ще получи диплома, както и предложение за професионална реализация във веригата Pulse Fitness&Spa. Освен в София фитнеси има в Пловдив, Кърджали, Свети Влас и съвсем скоро ще бъдат открити в още 3 града.

"Целта ни е повече хора да спортуват и да имат доверие в идеята. Много хора нямат представа къде и как се спортува", заяви Паскал Дойчев, собственик на веригата Pulse Fitness&Spa.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>