“Левски” договори голяма цел - взе Филип Кръстев

23.01.2022 22:15
Филип Кръстев с екипа на досегашния си отбор "Камбур"

“Левски” договори пристигането на основна трансферна цел на Станимир Стоилов - 20-годишния офанзивен полузащитник Филип Кръстев. Юношата на “Славия”, чиито права са собственост на компанията, притежаваща “Манчестър Сити” - “Сити Футбол Груп”, е очакван в лагера на “сините” в Турция, за да започне подготовка с “Левски”. Очаква се Кръстев да играе на “Герена” под наем до края на календарната година, след което може да има ново предоговаряне.

Филип Кръстев се превърна в цел №1 на“сините” след раздялата с Борислав Цонев. Макар Станимир Стоилов да реагираше предпазливо относно възможностите Кръстев да дойде в клуба му заради сложната финансова ситуация, все пак се стигна до благоприятна развръзка. А водещ мотив за играча е шансът да поднови възхода си след настоящия застой в Европа.

Кръстев бе купен през юни 2020 г. от компанията, притежаваща “Манчестър Сити”, като веднага бе преотстъпен в белгийския “Ломел”. Последва период под наем във френския “Троа”. Към момента младежкият национал на България е в нидерландския “Камбур”, но от 20 мача от началото на сезона в Ередивизи той е участвал само в три срещи, като и в трите случая влиза като резерва (съответно 19, 8 и 11 минути преди края на редовните 90 минути). Кръстев има и два мача с 1 гол като титуляр за купата.

Договорътза наема му в “Камбур” ще бъде прекратен, за да се подпише преотстъпването в “Левски”.

Добра новина от тренировъчния процес дойде от лагера на “Левски”. първа тренировка с топка след два месеца направи лидерът на “сините” в средата на терена Георги Миланов. Избираният за футболист №1 на България полузащитник изигра редица силни мачове през есента, но получи контузия на десния крак в мача срещу “Ботев” (Враца) в края на ноември. Той все още не може да се включва и в игровите занимания, като заниманието му с топка продължи индивидуално заедно с новия бразилски нападател Уелтън. Очаква се Миланов да е готов за игра за подновяването на сезона след около месец.

Левскарите имаха кратка, тридневна пауза между първата и втората част от подготовката в Турция. Следващата контрола на тима е с “Марибор” на 29 януари.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>