Рекордните 1 милиард лева планирани в бюджета за ваучери

23.01.2022 19:23
Корнелия Нинова СНИМКА: БСП

Един милиард лева са предвидени в Бюджет 2022 за ваучери за храна. Това  е записано  в публикувания за обществено обсъждане в петък законопроект. Той ще бъде внесен в парламента до края на януари, а трябва да влезе влезе в сила от 1 април.

Новото тази година, освен трикратното увеличение на парите за ваучери  е, че с тях вече не само ще се пазарува храна, но ще могат да се плащат и сметки за ток.

Сумата от 1 милиард лева за ваучери, които работодателите осигуряват на своите служители, надхвърля сериозно тази в предишните бюджети, при които сумите се движеха около 250-300 млн. лв. 

Още преди публикуването на проекта на финансова рамка за тази година, вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова анонсира промяната по време на заседание на икономическата комисия:

„В помощ на работниците е увеличението на ваучерите от 80 на 200 лв., с които ще може да се заплащат най-общо казано комунални услуги, не само храна - вода, ток, парно и т.н.“ , заяви Нинова.

Други от От страната и света

Момчилград подготвя местността Дамбалъ за магичната нощ, в която водата лекува

Според поверието водата, извираща от скалите на местността Дамбалъ над Момчилград, лекува в нощта на 5 срещу 6 май. Община Момчилград подготви района за предстоящото струпване на хора, съобщи БНР

Епископ Пахомий: Храмовете бяха пълни с млади хора, които разбират

Църквите навсякъде бяха пълни. Много ми прави впечатление, че присъстват много млади хора и много хора, които осъзнават смисъла. Младите се подготвят, четат, каза браницкият епископ Пахомий

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините в страната днес. Ясно и тихо е, има добра видимост, съобщи за БТА Ася Джамбазова от Планинската спасителна служба

Епископ Тихон: Всички сме еднакво ценни в очите на Господ

„Всички сме еднакво ценни в очите на Господ. Най-голямата заплаха за личността, духа, вярата на един човек, е опасността да стане циник, спасявайки се от гнева, че е вършил нещо абсолютно безполезно"

Съдът не пусна наркобоса Сако на свобода за Великден

Наркобосът от близкото минало Стефан Бонев-Сако се размина със свободата за Великден. Това показа проверка на "24 часа". 61-годишният Сако влезе зад решетките миналата година

>