Италиански принц се съди с беларуската си любовница

23.01.2022 10:36 Павлина Трифонова
52-годишният аристократ среща 35-годишната манекенка в Рим, след като се развежда с жена си.
“Най-добрият залез в живота ми с жената, която държи сърцето ми в ръцете си”, пише аристократът под тази тяхна снимка в началото на тази година. СНИМКИ: ФЕЙСБУК
Въпреки съдебните дела Джакомо Бонано ди Лингуаглоса и Таня Яшенко позират пред коледна елха - доказателство, че са посрещнали заедно 2022 г., според профила във фейсбук на благородника.

След като взаимно се окаляха публично, двамата отново се събраха

Ако ожесточените съдебни дела между съпрузи се смятат за нещо обичайно, то тези между любовници са все още сравнително редки. Трябва някой действително да е извършил сериозни прегрешения, за да се стигне до вадене на мръсно бельо в съдебна зала от хора, които формално не са обвързани с никакви договорености.

В масовия случай гаджетата просто се разделят, щом престанат да се чувстват добре един с друг, и всеки поема по своя път. Някои си тръгват с поизпразнени банкови сметки, други пък - внезапно забогатели и с нови перспективи.

Един италиански аристократ обаче наскоро се опита да покаже, че може да

има и щастлива

развръзка, след като

си се хванал гуша за

гуша с любимия

човек и взаимно толкова сериозно сте окаляли публичния си образ, че сте се превърнали в световна новина.

Историята на 52-годишния Джакомо Бонано ди Лингуаглоса започва тривиално. Малко след като се развежда със съпругата си Кристин и остава сам, през 2019 г. той среща беларуския модел Таня Яшенко в изискан клуб в Рим. Според адвокатите му ослепителната русокоса красавица по това време има друга романтична връзка, но бързо я прекратява и става част от живота на Джакомо, който е наследник на благородническа фамилия и даже се титулува принц. Любовта им процъфтява. Двамата пътешестват до екзотични дестинации по цял свят като Монте Карло, Малдивите и Дубай, от които сицилианският благородник непрекъснато споделя техни снимки в социалните медии. Нарича Яшенко “моя принцеса” и “цвете, което ме кара да се чувствам спокоен”. Намеква и за бъдеща сватба.

35-годишната красавица е далеч по-пестелива в проявите на публична радост от техните отношения,

дори не го отбелязва

на снимките, които

пуска във фейсбук

от пътешествията им

Голяма част от хората, които я следват в социалните мрежи, разбират за тях чак след като информациите за заведените от двамата съдебни дела се превръщат в световна новина.

“Таймс” съобщи, че италианският принц е направил подаръци на беларуската си приятелка за стотици хиляди евро, които иска тя да му върне след раздялата им миналата година. Сред тях имало мерцедес за 85 000 евро, бижута за 18 000 евро, дял за 58 000 евро от квартира в Рим и финансова помощ да наеме друг имот в центъра на италианската столица.

Съдебната война помежду им започва, след като миналия март Яшенко завежда иск срещу Джакомо Бонано ди Лингуаглоса, че я преследва. Според медийни публикации тя даже наема психиатър, който да свидетелства в съда какви големи емоционални щети понася от неговото обсебващо поведение и стресиращи опити за контрол. След като се запознава със случая по-детайлно, експертът обаче се мести в лагера на благородника. Заедно с адвокатите му твърдят, че красавицата се е възползвала от лабилното емоционално състояние на принца след развода му и го е манипулирала да ѝ прави суперскъпи подаръци и да ѝ даде достъп до кредитните си карти. “Манипулативните ѝ способности, насочени към уязвим човек, ѝ помогнаха да се обогати чрез престъпно поведение”, казва адвокат Армандо Фергола. Затова завеждат съдебен иск срещу Яшенко, в който настояват да върне незаконно придобитите неща, включително някои подаръци.

Пред британския “Телеграф” Фергола посочва, че клиентът му е

дал на беларуската

красавица между

половин и един

милион евро

под формата на пари и имущество.

По време на делата до медиите достигат чатове в уатсап на скараните любовници, в които си отправят тежки обвинения. Тя твърди, че той не я уважавал като жена и като личност и води двойствен живот, като сипе суперлативи за нея публично, а в личните им отношения е груб и скъперник.

Джакомо от своя страна казва, че тя го манипулира, възползвайки се от силните му чувства към нея.

В един момент Яшенко му казва, че ако не е бил такъв скъперник, е щял да прехвърли половината от инвестициите си в Италия на нея. “Каза, че ще купиш къща, когато получиш пари. Е, вече имаш средства и двамата знаем това, но не го правиш”, пише Таня. Отговорът на Джакомо е: “Ще го направя,

ще имаш половината

от всичките ми неща,

както обещах”

Макар адвокатите му да не са оттеглили иска срещу Яшенко и да се опитват да докажат, че благородникът не е в състояние да взема трезви решения, защото е дълбоко травмиран от предишния си провален брак и заминаването на децата си в САЩ с първата му съпруга, Джакомо Бонано ди Лингуаглоса вече развя бялото знаме в социалните мрежи.

На 8 януари той написа в профила си във фейсбук следното: “Искам публично да се извиня на моята партньорка Таня Яшенко за фалшивите си изявления. Не съм се карал с приятелката си. Вестниците преувеличават. Бих искал да обясня, че ревността е голяма причина за действията ми, но не искам обратно подаръците, които съм ѝ направил. Италианският ми не е много добър, като се има предвид, че цял живот съм живял в чужбина. Извинявам се за грешките си”.

Ден по-късно той пусна и три снимки. На две от тях двамата са пред коледна елха, а на третата изпращат слънцето. Под нея е написал: “Най-добрият залез в живота ми с жената, която държи сърцето ми в ръцете си”, а под една от другите: “Сладка любов, прекарана с моята принцеса по празниците. Аз съм един щастливец - трета Коледа, изпълнена с великолепие и любов”.

Публикациите му бяха възприети като знак, че двамата са прекарали заедно празниците, въпреки че самата Яшенко публикува по същото време свои снимки от Беларус, а по-рано - на трети януари, и от Дубай със свои приятели.

Така че не е напълно ясно дали мирът между двамата е постигнат, или просто Джакомо Бонано ди Лингуаглоса се опитва да представи така нещата, след като любовната му история стигна до медии от цял свят и в повечето публикации беше представена като тривиален случай на “захарен татко” –

застаряващ мъж

с възможности,

който трябва

да плаща добре,

за да може да задържи по-младата си любовница.

“Тя продължава да се опитва да го манипулира. Той със сигурност не е оттеглил обвиненията си и няма да го направи. Все още е много нестабилен и тази любовна връзка замъгли преценката му. Основната цел на заведения иск е да го защити от нея както психологически, така и икономически. Да я накараме да върне парите, е второстепенна цел”, обяснява адвокат Армандо Фергола пред британския “Телеграф”.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>