Любо Ганев: Нека и по-големите играят така съцато като юношите

21.01.2022 21:48
Капитанът на тима Виктор Томов, Симеон Николов, Любо Ганев и Кристиан Титрийски позират преди пресконференцията.

Със своята борбеност и гонене на всяка топка волейболните национали на България до 18 г. трябва да служат за пример на по-големите.

Това обяви на пресконференция шефът на федерацията Любомир Ганев по повод триумфа на балканиадата на юношите ни. Със спечелването на трофея в зала “Левски София” момчетата на селекционера Виктор Карагьозов си гарантираха и участие на европейското в Грузия през лятото.

“Поздравления за момчетата не само за играта, но и за жаждата за победа. Бореха се за всяка топка. Това искам от всички. Само така се израства и показваш, че даваш всичко от себе си.

Нека и по-големите да вземат пример и да играят сърцато. Имаме общо десет национални отбора тази година - за мъже, жени и подрастващи. За наша голяма радост още на първото състезание – евроквалификацията за юноши до 18 г., момчетата ни триумфираха”, заяви Ганев.

“Щастливи сме от успеха. Това е талантливо поколение, което трябва да се реализира и да бере плодовете на своя труд. Момчетата успяха по категоричен начин да извоюват правото да участват на европейското първенство в Грузия през юли. Това е атестат за добре свършена работа както от страна на федерацията, така и от нас.

Създават се три генерации с бъдеще - нашият отбор, както и водените от Найден Найденов и Мартин Стоев селекции. Нашият тим впечатлява с качествени момчета, които, дай боже, един ден да бъдат гръбнакът на мъжкия национален отбор”, каза пък селекционерът Карагьозов.

Капитанът на националния отбор до 18 години Виктор Томов заяви, че целта на всички е да надградят постигнатото досега: „Щастливи сме, че се класирахме за европейското първенство. Допуснахме само една загуба от Сърбия с 2:3. В спорта е така – или печелиш, или се учиш. Смятам, че тази загуба не ни е повлияла отрицателно.

Напротив – доведе до поуки и желанието ни да се представим по-добре в бъдеще. Със сигурност медалите от по-горната селекция до 19 години е една тежест, която се стоварва върху нас, но ние ще се постараем да се справим и да надградим.“

„Благодаря на федерацията и на треньорския щаб – каза разпределителят Симеон Николов и добави:. „В тази квалификация срещу Сърбия ни беше най-трудно, но това ни помогна да покажем още по-добри игри .

Мотивира ни да си вземем победата срещу Гърция в последния ден и да се класираме на Евроволей 2020. От тук нататък трябва само да надграждаме.“

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>