Пловдивчани засипаха със сигнали за нередности депутата Настимир Ананиев

17.01.2022 13:00 24 часа Пловдив онлайн
Настимир Ананиев СНИМКА: "24 часа"/Архив

Проверява ремонта на Околовръстния път и строежа на крематориум в гробищата на "Рогошко шосе", каза той

Много сигнали за нередности чу от пловдивчани и от жители на областта председателят на парламентарната комисия по регионално развитие Настимир Ананиев,  който имаше днес приемна в града на тепетата.

"Започваме проверка за ремонта на Околовръстния път на Пловдив в участъка от Асеновградско шосе до разклона за село Марково", заяви той. Отсечката беше обновена миналата пролет, а шофьори протестираха, че е стеснена заради поставените мантинели.

"В приемната ми в Пловдив днес дойдоха хора да се жалват, че тези съоръжения са предпоставка за катастрофи. Ще имам среща с новия шеф на АПИ Тодор Василев, пред когото ще поставя този въпрос", обясни депутатът от "Продължаваме промяната".

Той е категоричен, че ще иска и обследване на ремонта дали отговаря на изискванията за безопасност. Получил оплаквания, че въпросните мантинели стесняват пътя. По думите му отсечката е била пусната предизборно и в нея строителите си оставили ръцете.

"Ще проверим дали пътят след ремонта е пуснат законно", зарече се Настимир Ананиев.

Друг сигнал, който получил, бил свързан с изграждането на частен крематориум в самите гробища на "Рогошко шосе" в Пловдив. 

"Много ми е странно как е възможно насред траурния парк да се прави такова нещо. Ще проверим и този казус", зарече се депутатът.

Представители от община Калояново го потърсили, за да алармират за пътя Пловдив–Карлово, който е изключително натоварен. Сигнализирали го и за компрометиран мост над река Стряма в село Песнопой. Ананиев им обяснил, че ще постави този проблем пред регионалния министър Гроздан Караджов.

Други пловдивчани запознали Ананиев, че Съветът за устройство на териториите към общината бил взел решение с протокол от 1 октомври м.г., с който се спирали всички строителни обекти и се определяло кои са паметници на културата и кои не. "Не може с един протокол да се изменят нормативни документи", категоричен е Настимир Ананиев. Той се закани да пита общината защо не премахва незаконни обекти.

В приемните му из страната идвали много хора, но в повечето от тях срещал страх, защото им търсели сметка защо се оплакват.

 

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>