Здравко Димитров съкрушен: Смъртта ни отне безценната Дарина!

16.01.2022 12:11 24 часа Пловдив онлайн

Сърцето ми кърви, една светлина отиде при друга светлина, съсипан е и кметът на Стамболийски

Кметът на Пловдив Здравко Димитров не може да повярва, че юристката - Дарина Тодорова, на която той много разчиташе, си отиде от този свят.

Както съобщихме, тя е починала вчера от емболия след усложнение от прекаран COVID.

"Смъртта ни отне безценната Дарина Тодорова. Загубата е голяма, когато от живота ни ни напуска не само изключителен професионалист, но и непрежалим приятел", написа Зико. Тодорова работи с него, когато той беше областен управител, а след като стана кмет на Пловдив, отново потърси юридическата й помощ.

Димитров споделя, че шефката на 17-та РИК е била до него десетилетия и е споделяла идеите му в работата.

"Но тя беше повече от това  – ярка личност, твърд характер и притежател на качества, будещи възхищение в цялата юридическа гилдия и колегите й в администрацията", казва още кметът.

"В ден като този, когато от този свят си отива някой, който целия си живот е отдал с работата си за благото на обществените дела, ние можем само да кажем - "Благодаря". Благодаря, че беше с нас, че имахме честта да те познаваме, че искреността и правдивостта ти винаги бяха твой верен спътник и единствен съдник.
Ти остави своя отпечатък върху всички ни. Твоите съвети ще ми припомнят винаги, че добрите хора макар и не винаги да живеят толкова, колкото ни се иска, оставят послания, които преживяват съвременниците си.
Нека душата ти почива в мир", тъгува Димитров. 

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев също изрази скръбта си по повод кончината на Дарина Тодорова. "Сърцето ми кърви и плаче! Една светлина отиде при светлината! Тръгна си без време, Дари, но оставаш сред нас завинаги като най-всеотдайния, най-истинския и добър човек и приятел! Това е юристът, благодарение на който и сега дворецът Кричим е държавна собственост", отбелязва Мараджиев. От първия до последния ден тя беше до мен", съкрушен е кметът на Стамболийски.

А дългогодишната директорка на Хуманитарната гимназия Соня Киркова написа следното за Тодорова: " Моите съболезнования към Цветан (по-малкия син на юристката - б.р.) и цялото семейство! Не повярвах във вестта за нейната кончина. Загубата е огромна!
Прекрасна майка, адвокатка, общественичка. Дългогодишен председател на Обществения съвет на Хуманитарна гимназия " Св. Св. Кирил и Методий". Изразявам благодарност за неоценимата помощ и подкрепа към нашия колектив и гимназия! Дарина кипеше от енергия и активност. Работеше прецизно, перфектно! Оставя след себе си огромна празнота и много скръб! Присъединявам се към всички скърбящи!
Бог да я прости и много светлина по пътя към вечността! Да почива в мир!"

Погребението на Дарина Тодорова ще бъде на 17 януари от 11.00 часа в Траурен парк "Драганови гробища".

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>