Радо Митревски е новият наставник на "Пирин", футболисти съгласни да им намалят заплатите

10.01.2022 16:12 Антоанета Маскръчка

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Таско Тасков представиха новия старши треньор на ФК „Пирин“ и новия ръководител на ДЮШ.
Радослав Митревски е новият старши треньор на ФК „Пирин“ – Благоевград, а Петър Карачоров поема ръководния процес в Детско-юношеската школа на орлетата. Двамата бяха официално представени, по време на пресконференция, от кмета на Благоевград Илко Стоянов и Таско Тасков, изпълнителен директор на благоевградския футболен отбор.
По време на срещата беше презентиран и новият спонсор на ФК „Пирин“- компания за онлайн залози.
„Радвам се, че в тези тежки времена успяваме да разширим партньорствата и да работим за един добър продукт, който искаме да постигнем всички. Смятам, че марката „Пирин“ е наистина една добра основа, чрез която да покажем как можем да вървим напред. Това е възможно заради съвместните усилия на Общината, на спортния отбор, на инвеститорите. Ключовата дума за развитието на ФК „Пирин“ се нарича партньорство. Смятам, че този клуб трябва да запази зеленото си сърце, но и трябва да бъде отправна точка за футболистите, които искат и могат да се реализират на европейско и национално ниво. Трябва да намерим баланса, така че „Пирин“ да постига своите успехи и същевременно да бъде една платформа за реализация на спортистите на най-високо ниво“, коментира кметът на Благоевград.
Изпълнителният директор на ФК „Пирин" Таско Тасков благодари на Илко Стоянов за усилията на Общината, които полага, за да може футболният клуб да се развива.
„Смело мога да определя г-н Стоянов като един от спасителите на ФК „Пирин“, в резултат на всичко, което прави ФК „Пирин“ се движи в правилна посока. Благодаря и на нашите легенди, които веднага след историческата победа над „Лудогорец“, извикахме в кабинета на кмета Стоянов и им съобщихме новите финансови параметри за клуба, които касаят намаляване на възнагражденията им. Футболистите, които на секундата се съгласиха заплатите им да бъдат редуцирани са Николай Бодуров, Петър Занев, Станислав Манолев, Станислав Дяков, Слави Костов. Ако не бяха усилията на кмета Стоянов и футболистите, може би нямаше днес да направим първа тренировка на „Пирин“, заяви Таско Тасков.
На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград беше отслужен и водосвет за здраве, след което орлетата направиха и първата си тренировка за сезона.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>