Феновете на "Ботев" (Пд) почетоха паметта на Тоско Бозаджийски (Снимки)

05.01.2022 20:45 24 часа Пловдив онлайн
Феновете на "Ботев" (Пловдив) почетоха паметта на Тоско Бозаджийски.

Феновете на "Ботев" (Пловдив) почетоха тази вечер паметта на техния приятел и съмишленик Тоско Бозаджийски. Това стана две години след неговата смърт. На тази дата през 2020 година той загина в Солун, след като привърженици на местния ПАОК го пребиха и  прегазиха с автомобил.

Бултрасите се събраха пред стадион "Христо Ботев", запалиха свещи и поднесоха венци и цветя пред портрета на своя другар. След това му отдадоха почит с падане на колене. На церемонията присъстваха роднините на Тоско и футболисти на любимия му "Ботев" (Пловдив)

"Почивай в мир брат", промълвиха запалянковците.

Пред декември съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която прегази  Тоско Бозаджийски при сбиване с привърженици на солунския ПАОК.

27-годишната жена е призната за виновна в предумишлено убийство с вероятен умисъл.

В съдебното си решение съдът оправда 49-годишния спътник на жената по обвинението в съучастие в убийство, като го призна за виновен в по-малките провинения - участие в сбиване и смущаване на обществения ред.

Съдът призна за виновни в същите престъпления, сбиване и смущаване на реда, още петима от осемте обвиняеми на възраст от 25 до 28 години, а един е признат за виновен в съучастие с посочените деяния.

Очаква се съдът да разгледа исканията за признаване на смекчаващи вината обстоятелства, след което да произнесе присъдите.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>