Ефектът на Клуни, или защо мъжете с бели коси са привлекателни

01.01.2022 14:24 Владислава Вацова
ВЛАДО КАРАМАЗОВ СНИМКИ: ОФИЦИАЛНИ ИНСТАГРАМ ПРОФИЛИ НА ЗВЕЗДИТЕ
ВЛАДО ПЕНЕВ
ВАЛЕНТИН МИХОВ
ДЕЯН ДОНКОВ
ИВАН БЪРНЕВ
ОРЛИН ГОРАНОВ

Владо Карамазов и Деян Донков са българските примери за това

Сивите косъмчета в косата вече се прокрадват във все по-ранна възраст при мъжете. Някои започват да побеляват още преди да навършат 30 години, други – малко по-късно, но представителите на силния пол не е нужно да се боядисват, за да са в крак с модата.

Белите коси при мъжете са привлекателни според жените. Това се дължи на т. нар. ефект на Клуни. Холивудската звезда не боядисва посивялата си прическа. Напротив, тя се възприема като символ на зрялост, спокойствие и житейски опит. Клуни и досега е един от секс символите на киното. Да не забравяме Брад Пит. Той също не крие сивите косми, които все повече се прокрадват из русия му цвят.

Много български знаменитости също показват без притеснение белите си коси. Сред тях са Владо Пенев и Валентин Михов. Те от години не се боядисват. Стилът им на обличане, който често е съпътстван от официално сако с кърпичка в джоба, им придава голям авторитет, който се допълва в съчетание с бялата коса.

Владимир Карамазов и Деян Донков все още не са навършили 50 години, но сивите им коси вече се забелязват. Двамата са актьори – хора на изкуството. Може би заради бохемския им стил белият цвят им отива.

Има и други български примери като Иван Бърнев и Орлин Горанов. Те не се боядисват, но това не пречи да са харесвани, независимо дали ги гледате на малкия екран, или на сцената.

Общото между мъжете, които показват белите си коси, е увереността. Те не се притесняват от възрастта си, което жените намират за привлекателно. Показват някакъв вид смелост, който малко представителки на нежния пол биха си позволили. 

Има обаче няколко тънкости. Сивата коса може да е секси, стига да не състарява мъжа. Затова внимавайте с дължината на прическата. Обикновено, ако е по-къса, силният пол изглежда по-младолик. Стремите ли се обаче към по-бохемска визия, може да бъде и по-дълга. Винаги оформяйте поне малко прическата си. Бялата коса може и да е привлекателна, но ефектът от това лесно може да изчезне, ако не е поддържана и всеки косъм сочи в различна посока.

Всъщност има психологическо обяснение защо жените намират сивия цвят за секси. Така поне смятат изследователи от университета “Свети Андрюс” в Шотландия. Според тях нежният пол харесва мъже с бели коси, защото донякъде им напомнят за бащите им. Тяхната роля в семейството най-често е свързана със създаването на чувство за сигурност и безопасност, а повечето жени искат точно това от половинката си.

В САЩ още преди няколко години стана тренд мъже, основно на възраст между 30 г. и 40 г., да започнат съвсем целенасочено да боядисват косата си в бял цвят. Те се стремят да изглеждат по-зрели и по-стабилни в очите на нежния пол.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>