Кметът на Ахелой, който си спретна гонка с полицията, остава за 2 г. без книжка

19.12.2021 12:53 Тони Щилиянова
Кметът на Ахелой Иван Георгиев. Снимка:фейсбук

Кметът на Ахелой Иван Георгиев, който пиян си спретна гонка с полицията и отказа проба за алкохол, ще бъде с отнето право да шофира през следващите 2 г. Освен, че ще му бъде отнета книжката, Георгиев ще трябва да плати и 2000 лв. глоба, казаха от Областната дирекция на МВР Бургас.

Въпреки провинението той остава на поста си, тъй като наказанието, което ще получи е административно и касае факта, че е отказал да даде кръвна проба за алкохол. Само ако количеството на алкохол бе установено и то е над 1,2 промила, срещу нарушителя  се образува наказателно производство, обясниха юристи.

От полицията уточниха пред 24 часа, че нямат данни кметът на Ахелой да има други провинения на пътя до сега. След като прекара няколко часа в ареста в Поморие, кметът на Ахелой е бил освободен късно снощи.

До задържането му се стига, след като вчера около 16 ч. е засечен от полицейски патрул да криволичи с автомобила си по една от уличките в градчето. Униформените подали звуков и светлинен сигнал, но вместо да спре, водачът натиснал газта и отпрашил. Последвала гонка, при която на ул.“Елхово“ автомобилът-беглец все пак е спрян. От него почти на четири крака се изсипал шофьорът – кметът на Ахелой, твърдят очевидци на екшъна.

Иванов отказал да представи документи за самоличност и шофьорска книжка, като започнал да заплашва полицаите и да се държи арогантно. Нарушителят отказал проба с дрегер и кръвен анализ, след което зарязал колата и тръгнал да се прибира пеша към дома си. Това наложило кметът да бъде арестуван и отведен в РУП Поморие. Там обаче той започнал да се оплаква от остри болки в корема. Веднага е откаран в Спешния център на УМБАЛ Бургас, където е прегледан от хирург и му е направен ехограф.

Изследването не показало нищо смущаващо. Тъй като кметът настоявал, че е със силни болки, лекарят предложил да му направи кръвни изследвания. Това обаче веднага променило картината и кметът бързо се почувствал по-добре и поискал да си ходи. Вместо вкъщи, полицаите го върнали в ареста.

Ден след инцидента Иван Георгиев споделил пред свои познати, че всичко било по сценарий, целящ да го злепостави. Георгиев е четвърти мандат кмет на Ахелой от ГЕРБ.

Жители на курортното селище разказват, че кметът обичал да си пийва, а съпругата му Божана Георгиева признала пред медии, че имало един-два случая и преди, в които мъжът й сядал пийнал зад волана. Самият Георгиев не пожела да коментира инцидента.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>