МВР провери от началото на пандемията над милион адреси за хора в карантина

08.12.2021 11:56
Сградата на МВР

Министерството на вътрешните работи продължава да изпълнява ангажиментите, поети във връзка с контрола за спазването на противоепидимичните мерки, разписани със заповед на министъра на здравеопазването за ограничаване на разпространението на COVID 19.

За периода от март 2020 г. до 30 ноември 2021 г. от органите на реда са извършени 1 388 268 проверки на адреси на лица, на които е издадено предписание от РЗИ за задължителна изолация или карантина. Чрез Автоматизираната информационна система „Граничен контрол“ е оказано съдействие на РЗИ и са установени 121 767 случая на лица с положителен резултат и контактни с тях, 15 430 са съдействията за осигуряване на транспорт на инспектори на РЗИ по адреси на карантинирани лица, а 66 759 - за връчване на предписания на лица под карантина.

Паралелно с това, граничните полицейски служители ежедневно подпомагат органите за граничен здравен контрол при извършването на проверки по спазването на определения от здравния министър режим за влизане в Република България.

Логистична подкрепа на РЗИ оказват и структурите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Центровете за спешна медицинска помощ и социалните служби – транспортиране на предпазни средства, тестове и медицински материали, доставка на контейнери за изграждане на изнесени ваксинационни пунктове, пренасяне на трудноподвижни пациенти с COVID – 19.

За периода служителите на дирекция „Национална система 112“ са получили и насочили 127 161 сигнала за посещения от ЦСМП, извършени са и 95 510 консултации по телефона.

Анализът показва, че независимо от ежедневната натовареност на служителите на Министерството на вътрешните работи, е създадена необходимата организация и е ангажиран изключителен ресурс в изпълнение на поетия ангажимент.

Други от От страната и света

Публикуваха стенограмата от заседанието на правителството за създаване на болница „Мама и аз“

Публикуваха стенограмата от заседанието на служебното правителство, провело се на 30 април т.г., на което бе взето решението за създаване на частна детска болница „Мама и аз"

Студенти от Американския университет на мирна демонстрация за прекратяване на огъня в Газа

Мирна демонстрация с искане за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, организирана от група студенти, се проведе в кампуса на Американския университет в България (АУБ)

Колко ще ни струва великденската трапеза? (Видео)

"Колко ще ни струва великденската трапеза?"- въпросът, който по традиция съпътства наближаването на Великден.  Какво смятат софиянци и усещат ли увеличение в цените - вижте във видеото

ОИСР повишава очакванията си за растеж на световната икономика за настоящата и идната година

Глобалната икономика расте по-бързо от прогнозираното само допреди няколко месеца благодарение на устойчивата икономическа активност в САЩ. Инфлацията се доближава по-бързо от очакваното до целевите

Фермери искат гаранционен фонд за щети в земеделието след градушката

Българският фермерски съюз иска създаването на гаранционен фонд за щети в земеделието. Фермерите призовават служебното правителство и министър Георги Тахов за навременна помощ и съдействие и

>