Съдят шофьор, карал с 2 промила алкохол в кръвта

08.12.2021 11:14
Софийска районна прокуратура

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 53-годишния А.Т., шофирал след употреба на алкохол, след като вече е бил осъден за идентично престъпление.

На 31.10.2021 г. около 18,00 часа в гр. София, по ул. „Околовръстен път“, А.Т. бил спрян от полицаи след получeн сигнал, че обвиняемият е минал с управлявания от него автомобил през бордюр в края на улицата, което довело до изкривяване на четирите джанти, изпускане на налягането на гумите му и друга техническа неизправност. А.Т. продължил да шофира автомобила и да криволичи с него по пътя. От допира на металните части на автомобила с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, но обвиняемият не спрял. Униформените му направили тест с „Дрегер 7410+“, който отчел положителен резултат от 1,90 на хиляда промила алкохол в кръвта. А.Т. е придружен до болница, където направил кръвен тест, който отчел, че е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 1,79 на хиляда, съобщиха от прокуратурата. Това е наложило назначаването и изготвянето на допълнителна съдебна химико-токсикологична експертиза в специализираната химикотоксикологична лаборатория, която показала, че обвиняемият е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,00 на хиляда.

Обвиняемият е осъден за идентично престъпление и към момента на извършване на деянието е бил в изпитателен срок. Той е наказван многократно с административни глоби заради неспазване на правилата за движение по пътищата.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.
Предстои делото срещу А.Т. да продължи в Софийски районен съд.

Други от От страната и света

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините в страната днес. Ясно и тихо е, има добра видимост, съобщи за БТА Ася Джамбазова от Планинската спасителна служба

Епископ Тихон: Всички сме еднакво ценни в очите на Господ

„Всички сме еднакво ценни в очите на Господ. Най-голямата заплаха за личността, духа, вярата на един човек, е опасността да стане циник, спасявайки се от гнева, че е вършил нещо абсолютно безполезно"

Съдът не пусна наркобоса Сако на свобода за Великден

Наркобосът от близкото минало Стефан Бонев-Сако се размина със свободата за Великден. Това показа проверка на "24 часа". 61-годишният Сако влезе зад решетките миналата година

Направиха уникална сърдечна операция на мъж от Варна

Мъж получи втори шанс за живот. На него му беше направена уникална операция преди около четири месеца от лекарите в болница „Света Екатерина". Днес той вече мечтае за трансплантация на сърце във

18 пожара потушени за изминалото денонощие

Пожарникарите в страната са реагирали на 61 сигнала през изминалото денонощие, потушени са 18 пожара, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>