Проф. Сербезова: Трябват реформи в Министерството на здравеопазването

07.12.2021 22:53
Д-р Асена Сербезова снимка Велислав Николов
ДАНИЕЛ ЛОРЕР

Промяна в комуникационната стратегия, особено при въвеждането на нови мерки. Свобода на министъра на здравеопазването сам да подбере екипа си. Обединяване на обществото около консенсусни теми. Реформа в спешната помощ и лекарствената политика, това са нещата, които смята, че трябва да се направят в здравеопазването спряганата за министър проф. Асена Сербезова.

"Постовете са една отговорност и възможност да направим нещо добро
Според нея трябва да има промяна в комуникационната стратегия на МЗ и реформа в спешната помощ", категорична е Сербезова.

Тя обаче нито потвърди, нито отрече дали ще е наследникът на Стойчо Кацаров в правителството на "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и "Има такъв народ". От думите й пред ТВ1 се разбра, че "постовете са една отговорност и възможност да направим нещо добро".

Сербезова бе категорична, че първо трябва да бъде променена комуникационната стратегия на министерството, особено при въвеждането на нови мерки. Според нея след въвеждането на ограничения е необходимо да се дава и обратна връзка дали те дават резултат или не.

Вчера Даниел Лорер от ПП заяви, че здравното министерство е най-малкото исканото. Той се изказа ласкаво за проф. Сербезова, но отказа да потвърди дали с нея са водени разговори за следващия кабинет. Само обясни, че не познава проф. Сербезова лично, но изрази надежда "тя да е човекът, който може да спре тази нечувана смъртност у нас". Лорер потвърди, че здравното министерство ще бъде оглавено от ПП.

Асена Сербезова смята, че отговорността на бъдещия здравен министър ще е голяма и това и причината, поради която това е и най-малко предпочитаното ведомство.

Други от От страната и света

КТ "Подкрепа" с празнично шествие: Работни места, заплати и сигурност

По повод 1 май - Международния ден на труда и работническата солидарност, синдикалисти от КТ "Подкрепа" организираха празнично шествие. То е под надслов: "Работни места, заплати и сигурност"

Румен Радев: Детското здравеопазване трябва да е държавен приоритет, а не бизнес

"Вчера служебното правителство изненадващо взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен приоритет

Индексите в Токио и на Уолстрийт се понижиха

Индексите на фондовата борса в Токио се понижиха, след като инвеститорите избраха по-предпазлив подход, преди Управлението на федералния резерв (УФР) на САЩ да обяви решението си за нивото на

Хванаха начална учителка да кара дрогирана в Симитли

Дрогирана бе заловена зад волана начална учителка от Симитли. Тя била хваната в града преди няколко дни. Венета Симеонова преподава в училището в града на начален клас

Без опашки на Кулата, но задръстване в Кресненското дефиле

Огромно задръстване от автомобили се е образувало в Кресненското дефиле в посока към Гърция, съобщиха пътуващи към Бяло море нашенци. В отсечката има монтирани разделителни колчета

>