"Червеният" дразнител Илиан Илиев: Идваме пак за победа на "Армията" (Видео)

06.12.2021 20:21
Черноморци се радват, след като Даниел Димов е открил резултата срещу ЦСКА 1948. СНИМКА: КЛУБЕН САЙТ

Един от големите дразнители за феновете на ЦСКА - Илиан Илиев, пристига на “Българска армия” в неделя с анонса, че отново идва за победа.

Наставникът на “Черно море” даде заявката след победата с 2:0 над друг отбор с четирибуквена абревиатура за име - ЦСКА 1948.

Тя приближи варненци само на точка от тима на Стойчо Младенов. ЦСКА има 33 т., а “Черно море” - 32. Момчетата на Илиев обаче са изиграли цели 3 мача повече.

Това обаче в никакъв случай не намалява заряда на предстоящия мач. След 1:1 срещу “Пирин” в Благоевград нов резултат, различен от победа, и то срещу пряк съперник за челните места в класирането със сигурност ще е крайно нежелан за “червените” и привържениците им.

А ако дойде срещу водения от Илиев “Черно море”, ще боли още повече.

През август 2019 г. той вече веднъж триумфира на “Армията” като треньор. Тогава “Черно море” победи с 3:1. Тогава начело на “червените” бе Добромир Митов.

В ролята си на футболист пък Илиев няма как да бъде забравен от феновете на “Левски” и ЦСКА като автора на първия гол при “синия” погром със 7:1 от 23 септември 1994 г. за най-голямата победа в дербито. Варненецът се разписа със странична ножица.

Капитанът Даниел Димов и испанецът Пабло Алварес от дузпа вкараха за успеха над ЦСКА 1948.

“Най-важното е да се възстановим за мача с ЦСКА. Имахме контузии, други играчи не бяха толкова свежи. Напрежението ще го има и в двата отбора. Отиваме на “Армията” да играем за победа. Правили сме го и преди. Надявам се да не се поддадем на натиска от самата обстановка”, сподели след мача Илиев.

В последния мач от 18-ия кръг пък “Арда” спечели за първи път мач под ръководството на новия си треньор Славко Матич.

В Кърджали домакините биха с 2:0 последния в класирането “Царско село”. Точни бяха Спас Делев и Иван Коконов от дузпа.

Досега сърбинът Матич имаше реми и 2 загуби.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>