ЦСКА и "Хебър" бият на волейбол

05.12.2021 14:39
Снимка: НВЛ

ЦСКА и Хебър Пазарджик се наложиха с чисти победи над ПСК Локомотив Пловдив и Берое 2016 във волейболното първенство при мъжете.

Шампионът Хебър заема втора позиция във временното класиране, но с мач по-малко от лидера Пирин Разлог. ЦСКА пък е седми след приключването на 9-ия кръг.

ПСК Локомотив Пловдив 0-3 ЦСКА (17-25, 16-25, 19-25)

ЦСКА надделя в двубоя срещу ПСК Локомотив Пловдив. Армейците, водени от египетската си звезда Реда Хейкал, се справиха с противника в три гейма и се поздравиха с чиста победа (шеста в актива им досега).

Двата тима започнаха равностойно в първия гейм, но след 12-тата точка ЦСКА дръпна в резултата благодарение на успешни атаки на Хейкал и Георги Татаров. От другата страна на мрежата, пловдивчани пък загубуиха концентрация (в атака и на сервис), а ЦСКА отвори мача в своя полза.

Столичани поведоха в началото на втория гейм, и въпреки няколкото грешки в атака, доброто им представяне в атака (Христов, Татаров), си осигуриха лидерството в сета. Стабилизирайки играта си в атака отново, състезателите на Александър Попов грабнаха и втория гейм, аслед това продължиха доминацията си и в третия.

Хейкал завърши като най-резултатен в мача, отбелязвайки 16 точки (54% ефективност в атака). Той беше обявен и за най-полезен играч в двубоя. 14 добави Татаров (52% ефективност). За домакините Венцислав Георгиев беше най-добър с 10 точки (30% ефективност).

Хебър Пазарджик 3-0 Берое 2016 25-12, 25-9, 25-12)

Шампионите от Хебър Пазарджик не срещнаха никакви проблеми в мача си срещу Берое 2016. След като записаха загуба в първия си мач от груповата фаза на най-елитния европейски клубен турнир - Шампионска лига, на родна територия пазарджиклии показаха класа срещу тима от Стара Загора.

Хебър беше безапелационен в атака в първия гейм, докато малко повече грешки от страна на Берое им попречиха да се представят по-добре в тази част. Доминацията на домакините продължи напълно и в следващите два гейма, като състезателите на Мартин Бланко Коста надиграха съперника на всички компоненти.

Стойчо Ненчев, с осем точки и завидните 80% в атака, беше избран за най-полезен играч в мача. Най-резултатен пък стана неговият съотборник Брадли Гънтър (10 точки, 75%).

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>