3 греди за “Царско село”, 3 точки за “Левски”

01.12.2021 20:20
Билал Бари чуква топката в мрежата зад Янко Георгиев след паса от Димитър Костадинов. СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Мъри Стоилов и Любо Пенев преди мача
Вратарят на "Левски" Николай Михайлов плонжира в опит да опази вратата си. При визитата на "Царско село" той имаше и голям късмет, тъй като три пъти и гредите му помогнаха.

“Левски” на Мъри Стоилов измъкна 3 точки от “Царско село” на Любо Пенев. “Сините” вкараха 1 гол, а “червените” удариха 3 греди и в крайна сметка “Левски” се зарадва (поне на резултата) - 1:0.

Решителното попадение вкара Билал Бари в 43-ата мин. Марин Петков центрира отдясно, Мартин Кавдански не успя да изчисти и топката попадна в Димитър Костадинов. Той сви хубаво към намиращия се сам между четирима защитници в “червено” Бари, който засече във вратата на Янко Георгиев.

Развоят обаче можеше да е съвсем различен. Току-що бе изминала 1-ата мин, когато Николай Михайлов трябваше да се намесва решаващо след удар с глава на Балтанов. Секунди по-късно след далечен удар на Васил Шопов и рикошет топката срещна лявата греда на вратата на “Левски”. В 36-ата мин Димо Бакалов бе близо до изключителен гол - след избита с глава топка от защитник на “сините” стреля от воле от границата на наказателното поле, пращайки топката в горната част на дясната греда. В 53-ата мин след корнер за “Левски” и контра за “Царско село” се стигна до удар на Ален Стеванович, но отново последва греда.

В 71-ата мин Радослав Цонев опита да вкара втори гол за “Левски”, но Янко Георгиев отрази с една ръка. Костадинов не успя да вкара при добавката. Последваха и две поредни намеси на вратаря на “Царско село” след удар ина Здравко Димитров.

В крайна сметка “Левски” взе трите точки, доближавайки се до топ 6. А Николай Михайлов записа четвърта поредна “суха мрежа”.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>