Пилотът на педофила Епстайн свидетелства, че е летял с принц Андрю

01.12.2021 09:26 Зорница Йосифова
Принц Андрю СНИМКА: Ройтерс

Дългогодишният пилот на финансиста педофил Джефри Епстайн свидетелства по време на процеса срещу Гислейн Максуел, че е превозвал ВИП персони до луксозни места по целия свят.

Лари Висоски, първият свидетел в процеса срещу г-жа Максуел за сексуален трафик, спомена летене с принц Андрю, Бил Клинтън, Доналд Тръмп и Кевин Спейси, предава Би Би Си.

Максуел отрича обвиненията и казва, че е изкупителна жертва в историята с Епстайн, който почина в затвора през 2019 г. Но прокурорите твърдят, че двамата са били съучастници.

Към момента тя е в американски затвор от ареста си миналата година. Заплашват я от до 80 години затвор, ако бъде призната за виновна.

Прокурорите твърдят, че Максуел, която освен британско гражданство, има американско и френско, е вербувала и подготвяла непълнолетни момичета за дългогодишния си партньор Епстайн, за да бъдат сексуално малтретирани.

Висоски я посочи като "номер две" в операциите й с педофила, а Епстайн за водещата фигура в схемата. Отношенията им той определи като "по-лични, отколкото само бизнес". "Не бих ги характеризирал като романтични", уточни Висоски.

Пилотът е работил за финансиста повече от 25 години. Той уточни, че за цялото това време никога не е ставал свидетел на сексуални сцени на борда на самолета, въпреки че вратата на пилотската кабина винаги е била затворена.

Висоски потвърди, че е летял с Вирджиния Робъртс Джуфре, която твърди, че е била сексуално насилвана от принц Андрю. 61-годишният син на кралица Елизабет Втора категорично отрича подобни обвинения.

"Помня я, ниска жена с тъмно руса коса. Не изглеждаше много млада", каза пилотът, запитан дали си спомня Джуфре.

Друга жена, свидетелстваща под псевдонима "Джейн", каза пред съда, че Максуел често е била в стаята с нея, когато е имала сексуални отношения с Епстайн, докато е само на 14 години.

Тя добави пред съда, че е срещнала двамата на летен лагер в Мичиган през 1994 г. Финансистът й е бил представен като богат дарител, който предлага стипендии на ученици.

Той е обещал да финансира образованието й, но вместо това я е насилвал, казаха прокурорите. Тя свидетелства, че баща й е починал година по-рано от рак и семейството й е било в затруднено финансово положение по това време.

Първият сексуален допир на "Джейн" с Епстайн е при обсъждане на бъдещето й с него. Тя споделя, че педофилът я отвежда от офиса си до къщата си с басейн, след което смъква панталоните си и започва да мастурбира.

„Бях замръзнала от страх, не бях виждала пенис дотогава“, каза свидетелката. „Бях ужасена и се почувствах отвратително и сякаш се срамувах".

Не след дълго следва и първата й сексуална сцена с г-жа Максуел, посочвайки, че това е станало в дома на Епстайн в Палм Бийч, Флорида.

"Джейн" разказва, че подсъдимата и финансистът са я накарали да ги последва до спалнята му. "Те свалиха дрехите си и започнаха да се галят един друг и някак небрежно да се кикотят“, каза тя.

„Аз просто стоях там и той ме помоли да си сваля горнището. Ръцете им бяха навсякъде и Джефри продължи да мастурбира, а Гислейн го докосваше, целуваше и галеше“, продължи тя.

Свидетелката добави, че е пътувала с Епстайн и г-жа Максуел около 10 пъти, главно между домовете му в Ню Йорк и Ню Мексико, докато е била на възраст между 14 и 16 години. Тя споделя и за оргии с други участници.

Други от От страната и света

Малките звезди извън (транс)мъжа, (транс)жената и джендъра

Повечето небинарни страдат от психичния синдром "полова дисфория" - душевно страдание от несъответствие между биологичния пол и джендъра Често той започва в детството

Сашко от Перник е имал смарт часовник с GPS, но го е свалил, след като е изчезнал

Сашко от Перник е имал смарт часовник с GPS, но го е свалил, след като се е отскубнал от ръката на баща си, казаха хора, участвали в издирването му.  Сашко е добре, каза пред NOVA баща му Александър

В 1300 страници Венцеслав Караджов пише защо не е екзекуторът на родителите си, но съседка, СРС-та и патроните го заковават след 8 г. дела

Като бивш полицай добре е знаел как да заличи следите, заключава ВКС Оръжието, с което са застреляни Божура и Цветан, не е открито и досега “Роден син не може да убие с такава жестокост майка си и

Президентката на Северна Македония е потомка на род на български генерали

Новият президент на Северна Македония Гордана Силяновска встъпи в длъжност. Тя е родена в Охрид и споделя, че в детството си, си е играла с български деца

Сашко от Перник изчезна за втори път

Сашко от Перник изчезна отново, но го намериха само час по-късно. В 17,45 ч е получен сигнал от баща му Александър Цветанов, че при разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир

>