Медици от Велинград: Има натиск от съветници да се замаже скандалът с лесовъда и парите за Ковид

25.11.2021 07:55

Под натиск за уволнения медицинският екип на МБАЛ във Велинград е подписвал писмо до кмета на града и съвета на директорите на болничното заведение в защита на управителя д-р Иван Динев.

Това твърдят трима лекари, след като ръководството на местния парламент - председателят Любомир Перчинков и двамата му заместници - Венко Бозев и Екатерина Каферинова, били на визита при тях преди днешното заседание на общинския съвет в курортния град. На него ще се обсъжда скандалът с лесовъда Бозев, който по твърдения на лекари, получава през последните месеци по 1000 лева като медик на първа линия в битката с Ковид.

Зам.-председателят на велинградския парламент е бил назначен в болницата преди години от уволнения за източване на здравната каса предишен управител д-р Жеко Чешмеджиев. Той е получил пост в административното звено на здравното заведение с очакване да защитава интересите на болницата в общинския съвет.

Д-р Чешмеджиев също е придружавал общинарите Перчинков, Бозев и Каферинова при неочакваната им визита при медиците.
Нито един от общинските съветници, за които през седмицата се появиха публикации, че опитват в новия устройствен план на Велинград, да променят статута на имоти на своите семейства, не е опитал публично да обясни или защити своите интереси.

В писмото, което тримата лекари твърдят, че са подписали след заплахи, пише, че нова смяна на управителя на болницата ще доведе до допълнително напрежение сред медиците, до тяхното демотивиране, нарушение във вътреболничния ред и организация, и влошаване на качеството на обслужването на пациентите.

Днес по-късно ще е ясна позицията на общинския съвет по повод скандала с източването на Ковид средства.

Междувременно във Велинград вече се коментира, че уволненият управител д-р Чешмеджиев е започнал нов, мащабен проект, който е стартирал с изкупуване на внушителни количества земи в близост до общинската болница. Идеята била да изгради медицински център и при евентуална приватизация на общинската болница, да слее двата обекта.
Д-р Динев, чието отстраняване от поста ще дебатира днес общинският съвет, наследи уволнения преди месеци д-р Чешмеджиев и е лансиран от него за поста. Хирургът оперира в две здравни заведения в София и според негови колеги във Велинград , това го затруднява да ръководи оперативно болница.

Кметът на общината Костадин Коев е бил информиран за скандалните казуси в болницата, но и той все още не е коментирал публично скандалната ситуация.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>