Уволниха главния инженер на ВЕЦ група в Пловдив, братовчед на Илия Баташки

23.11.2021 16:00 (и) 24 часа онлайн
Емил Русинов
Десислава Георгиева
Шефът на "Социално подпомагане" Надя Танева
Проф. Карен Джамбазов
Д-р Динчо Генев

На прицел са редица кадри на ГЕРБ, като Надя Танева, проф. Карен Джамбазов, д-р Динчо Генев

Стоян Баташки, главен инженер на най-богатото държавно предприятие в Пловдив - "Водноелектрически централи" към НЕК и роднина на червения медик проф. Илия Баташки, е уволнен на 12 ноември. "Освободиха ме, защото не съм стоял добре в екипа. Това за мен не е обяснение и ще поискам мотиви за решението с писмо до НЕК, заяви пред "24 часа" Стоян Баташки. С махането му кадровата чистка в Пловдив, започнала още с встъпването в длъжност на служебния кабинет, продължава.

Стоян Баташки е в предприятието ВЕЦ към НЕК от 1993 г., започнал като механик. От 2003-а до 2014 г. е бил главен инженер, след това работи в едно от електроразпределителните дружества и се връща във - "Водноелектрически централи" на същия пост. През 2018-а за 3 месеца е бил и управител. За разлика от родственика си проф. Илия Баташки, той е бил член на ГЕРБ. Темата за роднинството му с червения медик не му е приятна и отказва да говори. Не иска да коментира и уволнението си като политическо. "Да, от Пазарджик съм", потвърди Стоян Баташки. Не пожела да назове какво възнаграждение е вземал, макар да е известно, че заплатите в НЕК са примамливи.

В същото предприятие работи и общинският съветник от ГЕРБ в Пловдив Емил Русинов, който засега остава на длъжността си в социалния отдел.

Ако все пак сменят Георгиева след майчинство, това няма да е прецедент, тъй като бившият шеф на пловдивската полиция Йордан Рогачев беше махнат, макар да бе излязъл в бащинство. Първоначално го смени Петър Тодоров, който сега е главен секретар на МВР, а от лятото титуляр е Димитър Балев, чиято съпруга Весела Балева е пиар на областния управител Ангел Стоев, назначен от служебния кабинет.

Чудо ще е, ако успее да запази поста си и шефката на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева. Тя е бивша общинска съветничка от ГЕРБ, а на парламентарните избори на 4 април т. г. беше на престижно място в листата на същата партия. Танева е начело на социалната дирекция от 10-ина години, оцеля при правителството на Орешарски. Едва ли обаче липсват апетити за мястото й от страна на новата власт, коментират от местната структура на ГЕРБ.
Засега няма рокади и по върховете на структурите на социалното министерство в Пловдив - шефките на Регионалната служба по заетостта Фани Николова и на Бюрото по труда Иванка Власева са на своите места, но в момента и двете са в отпуск.

В антракта между правителствата на Бойко Борисов, когато управлението беше в ръцете на БСП и ДПС, не беше сменен шефът на най-голямата болница у нас - УМБАЛ "Св. Георги", проф. д-р Карен Джамбазов. Той е най-дълго задържалият се шеф на здравно заведение в Пловдив. Зае поста през 2010 г. още с идването на ГЕРБ на власт. За последно беше преизбран на 25 март тази година след спечелен конкурс в здравното министерство, оглавявано от проф. Костадин Ангелов. Не е изключено обаче новата власт да го нарочи, като използва аргумент, че болницата има дългове в размер над 40 милиона лева. Вече се говори, че мястото му може да заеме проф. Ангел Учиков, син на известния хирург проф. Петър Учиков.

В средите на ГЕРБ също се коментира, че може да бъде сменен и управителят на УМБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница) д-р Динчо Генев. Той беше назначен на 10 март 2020 г.

Служебният кабинет вече смени шефовете на ВиК, Басейнова дирекция, Регионалното управление на образованието в Пловдив и областната дирекция "Земеделие". С нов шеф е и РЗИ-Пловдив, но защото доскорошната директорка д-р Ваня Танчева-Манчева се пенсионира.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>