Пак във Велинград: Съветници дискретно уреждат нов статут на тайни свои имоти

23.11.2021 08:00

Двама общински съветници от Велинград с впечатляващ стаж като “независими”, се готвят да променят статута на свои семейни имоти, за да предприемат строителство върху тях.

Над 700 жители от курортния град са се подписали под сигнал на инициативен комитет, изпратен до Министерство на регионалното развитие, кмета на Велинград и общинския съвет.
Александър Даскалов и Екатерина Каферинова са съветниците, за които е изключително важно в четвъртък, с мнозинство местният парламент да одобри окончателно предложението, внесено от кмета Костадин Коев за изменение на Общия устройствен план на града, село Драгинови и землищата им.
В него са включени и заявления на собственици за промяна на предназначение на територията в урбанизирана територия.
Според колеги на Александър Даскалов имот, реституиран на неговото семейство, е в списъка с територии, които трябва да променят предназначението си и от озеленени площи да могат да бъдат застроени. Те са разположени върху емблематичен парк за Велинград в квартал „Чепино“ срещу кафе-ресторант „Паничките“- между бул. „Съединение“ и ул. „8 -ми март“.
Това е и едно от любимите места за разходка и релакс на майки и деца, както и на туристи в града, който е столица на балнолечението у нас.
Все още не са ясни инвестиционните намерения на съветника Даскалов, но съгражданите му предполагат, че на мястото на парка ще се излее внушително количество бетон за хотел или жилищна сграда.
Аналогични са вероятни и намеренията на колежката му Екатерина Каферинова. Три имота на членове на нейното семейство, също очакват гласуването в четвъртък на промяната на устройствения план на Велинград, за да започнат строителна дейност. Те дискретно са били смесени с множество молби на жители на града, които ще бъдат обсъждани от местния парламент.
И двамата общински съветници са със сериозен политически стаж като “независими” . Госпожа Каферинова в този мандат е и един от заместник председателите в съвета. Общото между казусите на двамата велинградски политици, е че става дума за видим конфликт на интереси.
Очевидно сесията на общинския съвет в четвъртък ще е силно взривоопасна, след като на нея ще се дебатира и другият голям скандал в курорта.
Лесовъдът Венко Бизев, който заедно с Каферинова е зам.-председател на общинския съвет, се оказа, че е получавал по 1000 лева месечно като медик на първа линия в местната болница, без да е извършвал каквато и да е дейност в Ковид отделението. Оказа се, че преди 5 години уволненият през март 2021 г. управител на здравното заведение д-р Жеко Чешмеджиев е назначил председателя на Ловно-рибарския съюз в администрацията на болницата. Така зам.-председателят на общинския съвет Бизев, който е от БСП, гарантирал подкрепа за болницата в местния парламент.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>