Дарин Ангелов, Владо Пенев и Луиза Григорова показват другата страна на театъра

19.11.2021 10:09 Владислава Вацова
ДАРИН АНГЕЛОВ СНИМКИ: ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН/ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА НОЩТА НА ТЕАТРИТИ
ВЛАДО ПЕНЕВ
ЛУИЗА ГРИГОРОВА

“Театърът има и друга страна. Не е само тази да разсее и поразвесели зрителя”, казва актьорът Дарин Ангелов. Той за поредна година е посланик на инициативата “Нощ на театрите”, която ще бъде в събота, 20 ноември.

Част от нея са и едни от най-обичаните български артисти, сред които Владо Пенев, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова и Луиза Григорова. За първи път се включват режисьорите Галин Стоев и Явор Гърдев.

“Другата страна на театъра може да лекува душите на хората. Зрителите имат нужда от допир до култура, от неща, които да извадят мислите им от всичкия страх, който витае наоколо”, обяснява Ангелов.

“Това, което хората гледат за един час на сцената, за нас е минимум 2 месеца работа и подготовка. Така че другата страна на театъра е далеч по-тайнствена, но пък заключена само за хората зад сцената и на нея”, допълва Луиза Григорова - Макариев.

Зрителите наистина не виждат всичко от това изкуство. Остава скрито за тях например как Ангелов си тананика различни мелодийки, преди да излезе на сцената. Често тихичко си пее някоя от “Ромео и Жулиета”, мелодията от лентата “Форест Гъмп” и др. “Абе защо си тананикам само филмова музика?”, шеговито се пита актьорът.

Дори си спомня как винаги преди представление на пиесата “Островът на съкровищата” пристъпвал прага на Младежкия театър с песента от “Карибски пирати”. Казвал си наум: “Дарин Ангелов влиза” и в главата му веднага зазвучавала мелодията.

Григорова не пее, а “разкоства” из основи персонажа, който трябва да изиграе. “Искам да разбера всяка негова мисъл, гледна точка и постъпка, да ги приема като собствени и да мога да ги защитавам 100%, когато съм на сцената”, обяснява актрисата.

Нощта на театрите започва в столицата в събота сутринта с представления в Софийската опера и балет, Младежкия театър, театър “Възраждане”, Университетския театър към НБУ и Руския културно-информационен център. На обяд на живо във фейсбук страницата на инициативата ще се излъчва от открито студио, в което ще участват всички посланици на Нощта на театрите. Тези, които не могат да присъстват на място, ще се включат чрез платформата ZOOM.

По традиция има и изложба на артистите, заснета от Диляна Флорентин. Тя е уловила актьорите само в черно-бели кадри. Снимките са във фоайето на театър “Възраждане” до 21 ноември.

Нощ на театрите ще има още в Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Сливен, Кърджали и Търговище.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>