Младен Шишков: Припомниха на католиците къде им е мястото - вън от картата на страната

10.11.2021 09:33 Радко Паунов
Младен Шишков

Хората в Раковски са в потрес от акцията на полицията, казва кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС за Пловдив-област

- Г-н Шишков, стресна или мобилизира вашия електорат акцията на Икономическа полиция, като привика 35 души от общинската комунална фирма на разпит?

- Това ще стане ясно след 14-ти ноември. Във всички случаи целта на това активно мероприятие беше сплашване. Репресивният апарат на сегашните управляващи целят разколебаване на симпатизантите на ГЕРБ. Ние винаги сме разчитали на подкрепа от периферията - хората, които не са партийни членове и твърди симпатизанти. Точно срещу тях е насочена тази атака.

- Как хората в Раковски коментират случая?

- Всички, с които разговарях, са в потрес. Върнаха се години назад, когато католическата общност беше изключена от картата на България. Когато бяхме втора употреба хора. На една от предизборните срещи, по време на дискусиите, ни беше разказана следната история: Когато Тодор Живков изваждал картата на България и решавал на коя община да даде пари, посочвал с пръст съответната община, и закривал с дланта си община Раковски. Звучи, като виц, но такава е реалността. Години наред бяхме на дъното, сега когато през последните години, благодарение на ГЕРБ започнахме да изпъкваме на картата на България, ни беше припомнено "къде ни е мястото".

- Според полицията е имало постъпил сигнал за корпоративен вот в Раковски. Вярно ли е?

- Не знам за такъв сигнал. Но знам, че това не се отнася за нас. Нашата кампания е максимално публична. Всеки вижда с колко хора се срещаме всеки ден. Абсурдни и неверни са твърденията за корпоративен вот. А и това може много лесно да се проследи.

- Явявате се за трети път на избори тази година. Как убеждавате хората да гласуват за вас?

- Най-важното е да бъдат убедени, че трябва да упражнят вота си. Всички тези акции целят да отблъснат избирателите. Да ги демотивират, да ги отвратят от политиката. В срещите си целим да разясним на хората, че не всички политици са маскари. Напротив Ц вече ясно може да се разграничат популистите от работещите политици. Ако не гласуват, не наказват политиците, а наказват себе си, семействата си, близките си. Що се касае до моята скромна персона Ц това, което трябва да знаят хората е, че след две-три седмици 240-те места в парламента ще бъдат запълнени. От тях зависи дали едно от тези места ще бъде посочено от тях, или просто ще оставят другите да решават кой ще ги представлява.

- Кажете откровено - толкова ли е удобно депутатското кресло, че за четвърти път се борите за Народното събрание?

- В три поредни кампании съм избиран благодарение на подкрепата на хората. И в трите прескачам преференциалния праг. Няма значение кое е удобно или неудобно, след като хиляди жители на област Пловдив припознават мен като свой представител. Докато получавам тази подкрепа, нямам право да се отказвам и да ги разочаровам. Всеки политически път има свой край. Краят на моя път ще бъде посочен от избирателите.

- Смятате ли, че 47-ият парламент ще излъчи правителство?

Надявам се. Искрено. Защото времето за експерименти свърши. Ако април месец България се движеше по една кумулирана инерция, сега вече се движим със затихваща скорост. Предстои тежка икономическа криза, на прага на която се намираме в момента. Здравната криза е безпрецедентна. Без стабилно управление, без отговорност и без политически разум, проблемите ще се задълбочат и ще придобият катастрофални размери.

CV

Младен Шишков е роден на 16 януари 1976 г. Завършил е Математическата гимназия в Пловдив и Университета по архитектура, строителство и геодезия с квалификация инженер конструктор.
В три поредни парламента е депутат от ГЕРБ, а сега е четвърти в листата за Пловдив-област от същата формация.
Живее в Раковски. Вярващ християнин - католик. Семеен с две деца.

Други от Пловдивски

Каква е истината за освобождението на Пловдив

Нелепо е да се твърди, че турците сами са напуснали града – напротив, готвели са пълното му опожаряване На днешния ден, вместо да спорим и сипем хули, е редно да отдадем почит  на онези

Областният управител на Пловдив: Когато даряваш, ти ставаш по-богат

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев пожела здраве, мир и просперитет на всички жители на региона по случай Коледа и Нова година. Той призова хората да даряват, защото така стават по-богати

Кирил Борисов: Брендо идва в България и си отива в зависимост от работата, която има

Брендо идва в България и си отива в зависимост от ситуацията, в която се намира, в зависимост от работата, която има. Това коментира журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред Нова тв

Зам.-кметът Стефан Стоянов си събра багажа - губи ли Пловдив без него?

Минава за един от най-образованите и интелигентни управници Той е човек с десни убеждения, макар да не е член на ГЕРБ След 12-годишно управление на европейските политики и образованието в Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов: Приходите от данъци спадат, защото хората нямат доверие на управлението (видео)

Всички от моя род преди мен са дали нещо на града и смятам, че и аз мога да допринеса със своите сили да подредим собствения си дом Поддръжката на инфраструктурата – пътища, тротоари, озеленяване

>