Пловдив си върна на София в “железничарското” дерби (Видео)

26.10.2021 19:29
Топката влиза във вратата на "Локо" (Сф) за първия гол на пловдивчани.

Пловдив си върна на София във второто издание на локомотивското дерби за сезона.

В 1/8-финален мач от турнира за купата на България, игран на стадиона в столичния квартал “Надежда”, гостуващият тим победи с 2:0 и се класира за следващата фаза.

Капитанът на “Локо” (Пд) Димитър Илиев откри резултата в началото на втората част с хубав диагонален удар. В продължението на двубоя французинът Кристиан Гомис направи самостоятелен пробив, за да вкара за 2:0.

В първия мач между двата “Локомотив”-а софийският спечели с 1:0 в първенството.

Загубата от съименника оформи неприятна серия за столичани от 3 поражения. При това тя дойде при завръщането на “червено-черните” на техния стадион в “Надежда”. Заради лиценционния изисквания “железничарите” митарстваха досега.

“В трети пореден мач въпреки превъзходството и срещу “Левски”, и срещу “Царско село”, и сега срещу “Локо” (Пд), губим. Изводът е, че в последните 25 м ни липсва класа и острота.

Имаше чиста дузпа за нас. Ситуацията стана пред съдията и не мога да разбера защо не я даде.

Четирима титуляри отсъстваха и на този фон представянето на останалите като желание и като агресия беше добре, но липсата на самочувствие при последния пас и при завършващия удар ни попречи да отбележим.

Не може да очакваме, че постоянно ще вървим във възходяща линия. В един момент се достига едно плато, но най-важното е да работим упорито”, коментира мача наставникът на домакините Иван Колев.

“Труден мач. “Локо” (Сф) е добър отбор, а ние трудно играем в “Надежда”. През първото полувреме не се получиха нещата, но ние бяхме отборът, който контролираше играта и искаше повече победата.

Очаквахме да ни предложат битка, имат бързи футболисти по фланговете. Наистина голът падна в началото на второто полувреме, което стъписа тима на домакините, а и ги накара да атакуват. Това ни отвори повече свободни пространства”, каза колегата му Александър Тунчев

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>