Съседи на Красимира, убила младия си приятел: Размазала му е главата (снимки)

26.10.2021 11:33 Радко Паунов Ваня Драганова
Зад тази врата се е разиграла трагедията на 21 октомври вечерта. Тя е запечатана от полицията. Снимки: Авторите
Съседът Страхил Исаков обясни, че Красимира не контактувала с никого.
Росица Георгиева не може да повярва, че младата жена е убила приятеля си по такъв жесток начин.
От години Лалева е безработна и снове по градинките, описа съсед.

Уж много набожна, а да убие по този жесток начин по-младия си приятел! Така съседи на 35-годишната Красимира Лалева от Пловдив коментират зловещото престъпление, извършено в жилището й в района на Събота пазара. Там е открито тялото на 28-годишния Божан.

"Беше страшна работа. Цяла нощ полицейски коли светеха около блока. Униформени разпитваха всички наред, обръщаха казаните да търсят гирата, с която се говори, че му е размазала главата", разказа възрастен комшия. По думите му младата жена от 3 г. била безработна. "Нямаше ток в апартамента й, понеже не го плащаше", добави той. Друг обясни, че често се хващала на работа, но не изкарвала и два дни - все не й харесвало.

От полицията съобщиха единствено, че Красимира е ударила 28-годишния й приятел Божан по главата с твърд предмет. Версията, че става дума за гимнастическа гира, се носи из квартала.

Мъжът е издъхнал от черепно-мозъчна травма. По информация на "24 часа" след това Лалева се опитала да запали трупа, за да прикрие следите. Не е успяла и тялото е само леко обгорено.

Жестокото убийство е станало на 21 октомври вечерта.  

"Онази вечер ми звънна една комшийка, за да ми съобщи, че нещо пуши във входа. Затворих веднага, защото жена ми има проблем с дишането. Помислих си, че е от долния етаж, на който правят ремонт", разказа 75-годишният Страхил Исаков. И той не може да повярва, че Красимира е способна на такова престъпление. По думите му тя не контактувала с никого. Влизала и излизала, без да поздравява, макар че е израснала в този вход.

"Баща й Петър почина преди няколко години. Оттогава тя си живее сама. Има още две сестри, които са учителки, но от известно време престанаха да идват да я виждат", допълни Исаков.

Според хора от блока на Красимира в последните дни тя била много напрегната. Непрекъснато сновяла по градинките. "Ходи, връща се, после хваща в друга посока", описа 80-годишен съсед. Друг сподели: "Миналата седмица беше седнала до мен на пейка в парка пред блока. Нищо не говореше, но си личеше, че не е добре".

"Майка й беше много добра жена. Имаше тежък живот с мъжа си. Пишеше стихове, от които струеше тъга", разказа Росица Георгиева.  Тя също недоумява как Красимира е стигнала до тук. "Никой не знае какво ще му влезе в главата. Да не дава Господ!", кръсти се Георгиева.

Полицията съобщи за убийството чак на четвъртия ден, когато пловдивският окръжен съд вече беше оставил в ареста Красимира Лалева. Официална информация за мотивите за престъплението няма. Но се предполага, че в основата му стои ревност към по-младия със 7 години Божан.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>