38-а “жертва” на Кристиано в Шампионската лига - пак дръпна на Меси

21.10.2021 19:40

Роналдо е №1 по мачове, голове, победни голове и голове на различни съперници

Кристиано Роналдо превърна “Аталанта” в 38-ата си жертва в Шампионската лига и отново е играчът, вкарвал голове на най-много различни отбори в най-престижния клубен турнир!

“Манчестър Юнайтед” възкръсна от 0:2 до 3:2 срещу италианците, но победният гол на 36-годишния португалец “открадна шоуто”. А суперзвездата Роналдо продължи да чупи рекорди, затвърждавайки прозвището си Мистър Шампионска лига.

Само 24 часа по-рано великото съперничество Кристиано Роналдо - Лео Меси бе стигнало до ново завързване на лудата надпревара на ниво Шампионска лига. 34-годишният аржентинец вкара два гола при 3:2 за ПСЖ над “Лайпциг”, а немският клуб стана неговата 37-а “жертва” в турнира. По този начин Меси изравни Роналдо в тази класация.

Кристиано обаче отново върна водачеството си с победния гол за “червените дяволи” срещу “Аталанта” и пак е сам на върха - разписвал се срещу 38 тима в лигата на богатите. Трети в класацията е Карим Бензема, вкарвал на 34 тима.

Роналдо притежава и рекорда за най-много голове в Шампионската лига - вече 137. Меси е втори със 123.

Кристиано счупи и рекорда на Икер Касияс за най-много мачове в Шампионската лига. Португалецът е изиграл 179, а испанският вратар е със 177. Лео Меси изпревари Шави и вече е трети със 152.

Кристиано Роналдо държи и друг рекорд - вече е вкарал 42 победни гола в Шампионската лига. Меси е втори с 39.

От двамата великани само Роналдо е вкарвал и на български отбор - през 2014 г. бележи по веднъж от дузпи първите голове за “Реал” (Мадрид) при победите над “Лудогорец” с 2:1 в София и с 4:0 в Испания. През 2006 г., когато “Левски” става първият български клуб в групите на Шампионската лига и губи от “Барселона” - 0:2 в София и 0:5 в Испания, 19-годишният Лео Меси не влиза в игра.

Срещу “Аталанта” Роналдо записа и юбилейния си мач №300 за “Манчестър Юнайтед”.

Устремил се е и към рекорда за най-много мачове изобщо в евротурнирите - Шампионска лига, квалификации за Шампионска лига, Купата на УЕФА и Суперкупата на УЕФА. Роналдо е със 187 срещи, само един по-малко от постижението на бившия си съотборник Икер Касияс.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>