Увеличават COVID леглата в болниците в София

15.10.2021 15:43 Йоана Русева
СНИМКА: АРХИВ

С общо 306 ще се увеличат леглата за пациенти с COVID в болниците в София. Това разпорежда в нова заповед столичното РЗИ, отменяйки заповедта, издадена преди 2 дни, с която се плканираше увеличение с 224 легла. Това означава, че е взето решение за допълнителни 82 легла, от първоначално планираните.

Така например в "Пирогов" интензивните легла се увеличават с още 7 и от 41 става 48. Според заповедта леглата там за пациенти в неусложнено състояние трябва да са 215, така общо леглата са 263. 

В "Александровска" пък се преразпределят леглата, като с 5 се увеличават тези за неусложнено състояние, за сметка на интензивните - 85 за неусложнено и 35 интензивни. 

В "Софиямед" се разкриват още 2 интензивни легла и те стават 12 от общо 62, а в "Токуда" - 2 за пациенти в неусложнено състояние, за които има 62 легла от общо 74. 

С 10 се увеличават легла за средно-тежки пациенти в Пета градкса болница "Княгиня Клементина" и стават 80.

С още 3 интензивни легла ще разполага ИСУЛ, като с тях интензивните стават 20 от обшо 85. В УМБАЛ  "Св. Иван Рилски" ще имат 3 интензивни легла повече и те стават 10 от обшо 15, а в "Света Екетарина" интензивните се увеличават с 2 и стават 10 от общо 18. 

Допълнителни 10 легла за неусложнено състояние ще разкрие столичната болница "Вита", която ще разполага с общо 20 легла, а хематологията - 3, акто леглата стават общо 5.

Допълнителни общо 27 легла ще разкрият болниците "Доверие", "Полимед", "Света Богородица",  "Люлин" и "Сердика", които не бяха включени в предишната заповед на РЗИ. Повечето от леглата обаче са за неусложнено съустояние. 

Други от От страната и света

С близо 49% поскъпва токът за българския бизнес за утре

При средна цена от 151,47 лева (без ДДС) за мегаватчас е търгувана днес електроенергията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), сочат данните от търговията в пазарен сегмент "Ден напред"

Главчев: Присъединяването към ОИСР помага политиката ни да е на световни стандарти

Процесът на присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ни помага да приведем националните политики в съответствие с най-високите световни стандарти

Текущи улични ремонти започват в Горна Оряховица след празничните дни

На 30 април е подписан възлагателен договор за текущ ремонт на уличната мрежа в Горна Оряховица между общината и фирмата изпълнител. Ремонтите започват след празничните дни

Обновяват видеонаблюдението в Благоевград, за да помага на полицията

„С един наш сигнал има шанс да спасим една човешка съдба, животът на едно дете, което е напът да провали бъдещето си. Ако не успеем да помогнем, то ние сме длъжни да сигнализираме

Бивш кмет на Дупница осъди прокуратурата за незаконно обвинение

Бившият кмет на Дупница Атанас Янев, който управлява общината от 2007 до 2011 г., осъди прокуратурата на 28 хил. лв. обезщетение за неимуществени вреди от незаконно повдигнато му обвинение за

>