Тръмп продава правата си за хотел във Вашингтон за над 370 млн. долара

13.10.2021 17:34 Зорница Йосифова
Доналд Тръмп

Организацията на Тръмп е в напреднала фаза от преговори за продажба на правата на хотела му във Вашингтон за над 370 млн. долара.

Инвестиционна фирма, базирана в Маями, CGI Merchant Group, иска да закупи правата за наема на хотела на "Пенсилвания авеню", твърдят хора, запознати със сделката.

Договорката не е окончателна и има и други потенциални купувачи.

Ерик Тръмп, вицепрезидент на семейната империя Trump Organization, отказва коментар по темата.

Пазарът за продажби на хотели се подобри през 2021 г., въпреки че възстановяването беше най-осезаемо за имотите по курортите.

Фамилия Тръмп се опитва да продаде правата над хотела си от 2019 г. насам. Пандемията от COVID обаче забави плановете им заради намалелите пътувания. В началото на тази година те подновиха усилията си в тази посока и се обърнаха към брокерската компания Newmark, за да рестартира процеса по продажба.

Тръмп държи правата за наем на хотела от 2012 г., когато ги придоби, наемайки сградата на федералното правителство, от което е част и той.

Той отхвърли призивите да го продаде, когато беше избран за президент, което стана повод за постоянни противоречия и критики.

Wall Street Journal съобщи за преговорите по продажбата по-рано във вторник.

Други от От страната и света

Жената на удушения Пейо: Дървеници смучат кръвта ми в ареста, с него нямахме стрес, а баланс (Обзор)

Габриела Славова беше пусната под домашен арест след 3 месеца в килия "Не съм извършила това престъпление и моля за снизхождение. Връзката ни с Пейо беше динамична и вълнуваща

Намерили снимки на Марин Димитров с Паскал в телефона на сина му Стефан

Свидетел по аферата с митниците е направил скандални разкрития за бизнесмена Марин Димитров. В показанията си той твърдял, че арестуваният за контрабанда е предложил 250 хил

Без реклама на хазарта още от Разпети петък. За държавното тото ограничения няма (Обзор)

Затварят игралните зали в населени места с под 10 000 души Рекламата на хазарта се забранява във всички медии - това гласуваха депутатите окончателно и единодушно на извънредно заседание във вторник

Правителството ще тегли заеми за половин милиард лева през май

Служебното правителство на Димитър Главчев подготвя два заема за общо половин милиард лева през май. Това става ясно от публикувания емисионен календар за месеца

ЦИК: „Сиела Норма“ ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. Решението е на Централната избирателна комисия (ЦИК)

>