Борисов в Пловдив: С 500 лева за мегават час скочи токът, болниците са пълни (обновена, видео)

12.10.2021 11:15 Радко Паунов
Бойко Борисов и кметът Здравко Димитров в Пловдив. Снимки: Румен Златански

Вече няма легла в болниците, а токът скочи  на 567 лева за мегават час. Къде сме сложили капан? Виновни сме за потъването на кораба "Вера Су", а Радев е невинен. Все едно 6 месеца не е управлявал.

Това заяви в Пловдив пред фенове на двата отбора "Ботев" и "Локомотив" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"По света стадионите вече са пълни, а вие няма да ходите по мачове, защото заразата расте у нас.  За съжаление днес са починали 157 българи. Защото няма никакви мерки", допълни Борисов.

"Потъват кораби, тровят морето, цените на тока скачат, желязото и бетонът на борсата летят. Колко малоумни са тези, не искам да ги обиждам, но ако ние управлявахме, нямаше да чакам строителите да протестират под прозорците ми, а щях да им дам знак и да си изпълнят договорите, като си довършат лотовете в срок. При днешните цени на строителните материали тези фирми в момента са златни за държавата", посочи лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че неговото правителство е оставило 800 милиона лева за пътища. "Взе ги Асен Василев и каза, че имало излишък", добави Борисов.

Недоумява как корабът "Вера Су" е бил оставен да потъне. "От "Столипиново" да бяха извикали хора, щяха да го издърпат на ръце. Но не го направиха. Защо? Заради пътя на копринката. Смеете се, защото знаете за какво говоря", обърна се към феновете той.  Преди дни отново в Пловдив Борисов пак говори на тази тема, правейки аналогия със съветника на президента Румен Радев Николай Копринков. Той е от близкото до Пловдив с. Труд. Тогава лидерът на ГЕРБ каза, че "пътят на копринката тръгва от митницата във Варна, минава през Свиленград, стига до София и торбите отиват в с. Труд.

"Там отидоха пенсиите на възрастните", натърти пред футболните запалянковци Борисов.

Той увери, че когато ГЕРБ се завърне на власт, ще компенсират общината, която сега отпуска над 4,7 млн. лева от своя бюджет за довършване на стадионите "Ботев" и "Локомотив".

Средствата ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на местния парламент, обясни кметът Здравко Димитров. 

"Ние започнахме тези стадиони, защото пловдивските отбори са люпилня на футболисти. За разлика от сегашното правителство вие бяхте мъдри и закупихте голяма част от строителните материали, когато бяха евтини", посочи Борисов.

Той обясни, че е дошъл отново в Пловдив, за да каже на обществеността, че когато ГЕРБ се завърне на власт, ще възстанови на общинския бюджет тези средства.

После Борисов отново се върна на темата с коронавируса. "В момента сме във война. Средно 80 души умират на ден. За два дни - вчера и днес са 200. Младежи също умират. И все едно няма такова нещо", възмути се той. По думите му от месец насам България е първа по смъртност в Европа. 

"И каква е причината за това? Че Радев и Кацаров не убедиха хората да се ваксинират. Това го направиха всички - американци, холандци, германци. А в България само 20% са ваксинирани", посочи лидерът на ГЕРБ. Според него е трябвало на месец да бъдат имунизирани по 100 хиляди души на ден.

Попитан очаква ли до изборите да бъдат викани в полицията представители на ГЕРБ, както това вчера се случи в Пловдив, той отговори, че управляващите нямали друг шанс.

"Провалиха се два пъти. И сега като ги гледате как се карат, мислите ли, че ще направят правителство? А можеше да си има редовен кабинет и Слави Трифонов да е премиер. Имаха мнозинство. Защо не го направиха? И сега какво ще се промени? Ще се заобичат?", попита Борисов.

Той прогнозира, че ковид кризата ще се отрази на вота. И възрастните хора ще се уплашат и няма да отидат да гласуват.

"Демократична България" пратиха писмо за машинния вот, а аз преди два месеца говорих за това. Никой не знае какъв е кодът на машините, както и софтуерът. Какво се случва с флашките, колко са на брой. Кой ще може да логва този софтуер отстрани. Защо не искат да броим хартиените квитанции и да засечем една машина в Пловдив", каза той. И допълни, че ако машините са хубаво нещо, в Европа са щели да ги ползват.

Категоричен е, че при машинния вот има манипулация и тя ставала чрез кода. "Досега вземаха от ГЕРБ и ги препращаха на други партии, така първата губи. И това става със софтуера. Питайте компютърни специалисти. Те ще ви кажат, че уязвимото място е кодът", каза той.

Според него управляващите щели да се уплашат и да затворят държавата, за да не може да върви агитация на кандидат-президентите. " А в същото време Румен Радев да се разхожда като действащ президент с охрана и всичко останало. Къде е равнопоставеността", попита Борисов.

"Защо към него няма упреци, че се вози в брониран мерцедес, както мен ме укоряваха, че съм обикалял с джипката", зададе въпрос лидерът на ГЕРБ.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>