Ивана Ангелова завоюва сребро на Балканиадата по конен спорт, Деси Миланова с бронз

19.09.2021 18:50 Лияна Панделиева

Ивана Ангелова за втори път галопира под съпровода на бързо сиртаки в почетната обиколка на победителите на Балканиадата по конен спорт от Атина, като носител на сребърния медал за юноши.

Нашата състезателка с коня си Касай показаха стабилна и смела езда и самообладание.

Само ден, след като стана златен медалист след отборното изпитание, тя доказа ездовата си класа, като зае второто място сред конкуренцията от Балканите.

Сред куриозите на последното изпитание бе скачане на гръцка състезателка, която премина с най-добро време и на информационното табло се появи първо място за нея.

По-малко от секунда обаче, след като отмина последното препятствие, явно бутнат бариер е продължил да се клати на стойката и накрая падна.

Това веднага я премести назад в класирането и докато галопираше с вдигната ръка за победа, тя поклати глава, разсмя се и потупа коня по врата. Всички ездачи знаят, че дори когато си убеден в победата, нещо може да се промени.

Десислава Миланова и Казента спечелиха бронзов медал в индивидуалната надпревара сред децата на Балканиадата по конен спорт в Атина.

Деси и нейната кобила са заедно едва от юни тази година, но взаимно се харесват много още от първите тренировки и резултатът не закъснява. В изключително тежката конкуренция на талантливите ездачи от Гърция, Румъния и Турция, Деси успя да развали турската доминация.

Под парещите лъчи на Атина и при температура над 35 градуса, с мила усмивка Деси потупа потния врат на кобилата, пременена с трибагреника и сподели, че вярва много в своя четирикрак партньор и се надява на достойни резултати и в бъдеще.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>