Принципите на “Петков&Василев”, които днес се очаква да бъдат обявени

19.09.2021 08:00
Кирил Петков и Асен Василев

Бившият министър на икономиката Кирил Петков и бившият министър на финансите Асен Василев в миналото служебно правителство ще обявят официално днес в 11 часа новия проект "Промяната продължава", с който ще участва в парламентарните избори на 14 ноември.

"24 часа" ще предава на живо пресконференцията им.

 Очаква се Петков&Василев да заложат на няколко принципа в политическата платформа.

Десни инструменти, с които се постигат леви цели. Това означава, че няма да увеличават данъци, за да съберат повече приходи в бюджета, а ще оптимизират разходите. Целта ще бъде да запушат пробойните, през които изтичат държавни пари и да ликвидират корупцията. В резултат на това ще бъдат постигнати "левите цели" - хората и бизнесът ще усетят реална подкрепа в кризата.

Публичност. Част от тази политика ще бъде и пълната прозрачност на разходите. От досегашните им изказвания личи, че един от принципите им ще бъде държавата не само да харчи парите по най-ефикасния начин, но и да се отчита през тези, на които са парите - данъкоплатците.

Кредити, не помощи за бизнеса. Когато държавата взима чрез данъците, тя има задължението да даде тези пари по най-ефикасния начин, защото не са нейни. В този смисъл помощта не трябва да е безвъзмездна, а като кредити, които той ще трябва да върне.

 Експорт. Очаква се да предложат икономически мерки, с които България може да стане богата държава (по израза на Кирил Петков), като се ориентира към износ на външни пазари и като привлече инвестиции, произвеждащи продукти с висока добавена стойност.

Почтеност и широк кръг привърженици. Идеята е да бъдат привлечени възможно най-много хора с различни убеждения, които искат в политиката, икономиката и обществото да има промяна. Затова е избрано в името на проекта да има думата промяна. С "продължава" Петков и Василев се рекламират като успешни министри.

Само 4 години. Очаква се Кирил Петков и Асен Василев да представят платформа и програма, които ще осъществят за един мандат от 4 години, и да декларират, че след това ще се върнат към бизнеса си.

Идеите на "Промяната продължава" вероятно ще бъдат разпознати като най-близки до идеологията на "Демократична България". И в събота активисти на ДБ се надпреварваха да признават, че разчитат на евентуална коалиция с новата формация, след като влязат в парламента. Мартин Димитров в пряк текст заяви "Виждаме в политически проект на Петко и Василев партньори"

Според социологическите сондажи още преди проектът да е обявен официално, 8-9% от анкетираните твърдят, че са готови да го подкрепят на изборите.

  Двете големите тайни, които ще се разкрият

днес в 11 часа, са с коя регистрирана партия ще се яви на вота "Промяна продължава". Прогнозите са, че това ще бъде МИР.

Другата загадка е ще има ли трето популярно лице. Говори се за предприемач, който има дълги години международен опит. Освен в София е живял и работил в няколко държави, владее 5 чужди езика.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>