Сблъсъци между полицията и леви демонстранти в Лайпциг

18.09.2021 21:35
СНИМКА : Архив

Полицията влезе в сблъсък с демонстранти от левицата в източния германски град Лайпциг днес, след като някои от участниците хвърлиха бутилки и бомбички по силите на реда, предаде ДПА.

Около 3500 души се включиха в протеста в подкрепа на четирима задържани по обвинения, че са нападнали активисти на десницата. След края на митинга някои протестиращи издигнаха в квартала Коневиц барикади от дървени пелети, пътни знаци и кофи за боклук и ги подпалиха, съобщава БТА.

Преди това, още по време на протеста, демонстранти хвърляха камъни по няколко банки и по фасадите на студентски общежития. Някои от тях извадиха павета от улиците и ги хвърляха по прозорците.

Протестът беше организиран в подкрепа на студентка, известна като Лина Е, която е изправена пред съда заедно с още трима мъже, обвинени в организиране на престъпна група и нападение срещу привърженици на десницата. Призивът за демонстрацията беше разпространен в цялата страна.

Протестиращите призоваха за освобождаването на Лина Е. Един от ораторите каза, че участниците са излезли на улицата в името на антифашизма и за да се противопоставят на нацизма.

Други от От страната и света

Без реклама на хазарта още от Разпети петък. За държавното тото ограничения няма (Обзор)

Затварят игралните зали в населени места с под 10 000 души Рекламата на хазарта се забранява във всички медии - това гласуваха депутатите окончателно и единодушно на извънредно заседание във вторник

Правителството ще тегли заеми за половин милиард лева през май

Служебното правителство на Димитър Главчев подготвя два заема за общо половин милиард лева през май. Това става ясно от публикувания емисионен календар за месеца

ЦИК: „Сиела Норма“ ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. Решението е на Централната избирателна комисия (ЦИК)

Задължение, а не престъпление извършил прокурорът Сулев, като обвинил Пепи Еврото (Обзор)

Съдът прекрати делото срещу него, започнало заради "Осемте джуджета" Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев не е извършил престъпление, а е упражнил правомощията си

3 вида хляб с таван от 15% на надценката в магазина (Обзор)

Събирачи на билки и гъби остават с патентен данък Три вида хляб - бял, “Добруджа” и типов, с таван от 15% на надценката в магазина, приеха депутатите на извънредно заседание във вторник

>