Тоалети с камъни, пух и ресни облякоха звездите за "Мет" галата

18.09.2021 14:49 Владислава Вацова
Меган Фокс в червена рокля с пайети СНИМКИ: РОЙТЕРС
Манекенката Иман бе облечена в златист тоалет с пера.
Шарън Стоун избра черен тоалет с бляскави елементи.
Дженифър Лопес бе с официална рокля и каубойска шапка.
Серена Уилямс с гашеризон и наметало от пух
Емили Блънт бе в бляскава рокля на “Мет” галата.
Били Айлиш бе като съвременна Мерилин Монро

“Мет” галата се завърна тази година, след като през 2020-а Институтът на костюмите към музея за изкуства “Метрополитън” в Ню Йорк не успя да организира годишната си благотворителна церемония заради пандемията от COVID-19. Холивудските звезди се появиха в целия си блясък в понеделник вечерта, за да очертаят бъдещите модни тенденции.

Червено, синьо и златисто 

Имайки предвид, че мотото на “Мет” галата бе “Американска независимост” едва ли е изненада, че преобладаващите цветове бяха синьо и червено - те присъстват на знамето на САЩ. Много знаменитости заложиха на тях. Все пак превес имаше червеният цвят. Тоалети в него носеха моделът Емили Ратайковски, певицата Дженифър Хъдсън и актрисата Меган Фокс. Общото при роклите им не бе само цветът, макар че червеното определено привлича погледа. В тоалетите имаше акцент, който ги подчертава - дантела, пайети или обемна 3D част по дрехата, най-често оформена като цвете.

Освен червеното и синьото присъстваше и златистото. Няма как да е другояче, имайки предвид, че то най-ярко откроява светлината и привлича допълнително внимание. Дреха с подобен ефект може да е подходяща и за всекидневна употреба, стига да е съчетана с панталон или блуза в неутрален цвят като кафяво или бяло. Черното също не беше пренебрегнато, но класическата черна рокля се замени от такава в нестандартни обемни форми и с всякакви бляскави акценти. 

Каубойски стил 

Каубойски ботуши и шапка - това са два аксесоара, които “Мет” галата наложи като модерни тази есен. Много знаменитости ги съчетаха с елегантни рокли или смокинги. Пример за това са изпълнителите Дженифър Лопес и Малума. Акцент са и ресните, които най-често присъстват като декорация на ръкавите или джобовете на якетата.

Гащеризони 

Роклите вече не са толкова търсени. Може би част от причината за това е MeToo движението, което се зароди в Холивуд преди няколко години и което накара нежната половина от обществото да обуе панталони, но все пак да не загуби женствеността и елегантността си.

Наметала 

Тази година на “Мет” галата много от тоалетите бяха съпътствани от наметала. Вероятно така се прибавя допълнително аристократизъм на визията, напомняйки на минали години, в които наистина е имало балове. Специфичното при тях е, че са много по-дълги от височината на тези, които ги носят. Ефектът е в това да се влачат след тях, като така издължава и силуета. Във всекидневието обаче трудно ще им намерите приложение.

Пух, пера и скъпоценни камъни 

Колкото повече блести, толкова по-добре - това беше един от девизите на “Мет” галата тази година. Почти всеки тоалет имаше дузина камъни, които отразяваха светлините. Все по-често срещани бяха напълно прозрачните рокли. Върху тях имаше само и единствено камъни за по-ефектна визия. В такива дрехи се появиха Зоуи Кравиц и Кайли Дженър.

Друг тренд са пухът и перата. Те са по-скоро маркер, който загатва за луксозен начин на живот. Известните носеха най-често палта, изработени от пух или пера. В някои тоалети, както бе при певицата Камила Кабело, те присъстваха в края на полата като акцент.

Ретро Холивуд визия 

Част от визиите на “Мет” галата бяха вдъхновени от култови икони в Холивуд. Най-категоричният пример за това е певицата Били Айлиш. Нейната рокля беше дълга, като в горната си част наподобяваше корсет, а в долната се разширяваше посредством няколко пласта тюл и ставаше толкова обемна, че тя се нуждаеше от помощ, за да се придвижва. Прическата ѝ бе в стил Мерилин Монро, което е било и търсеният ефект.

Косата на много от звездите бе оформена така, сякаш са излезли от романа “Великият Гетсби”. В прическите им бяха вплетени диадеми с блестящи камъни. Косата им бе леко начупена вълнообразно, което им придаваше ретро вид.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>