Петя Буюклиева, Тони Димитрова и Маргарита Хранова с първата награда на Международния фестивал за поп и рок музика "София" 2021

17.09.2021 15:15

Петя Буюклиева, Тони Димитрова и Маргарита Хранова са големите победители на Международния фестивал за поп и рок музика "София" 2021. За първи път в 11-годишната история на конкурса три песни получиха еднакъв брой точки и се наредиха на първото място.

„Завърни се, приятелю“ е в изпълнение на Петя Буюклиева. Музикалата и аранжанжимента са на Александър Савелиев, а текстът е дело на Димитър Керелезов.

Тони Димитрова изпя песента „Любов в сегашно време“. Светослав Лобошки създава музиката и аранжимента на парчето, а Красимир Трифонов - текста.

Третият носител на първата награда е Маргарита Хранова с „Моя късна любов“ по музика на Иван Кръстев. Текстът е дело на Джина Дундова, а аранжиментът - на Димитър Гетов.

Журито, което класира трите песни на първо място, бе съставено от поета проф. Михаил Белчев, композитора проф. Захари Георгиев, музикалния редактор и автор на предаването "Бъди какъвто си" по БНР Жени Монева, композитора Любомир Дамянов, автора на песни Иван Тенев, създателят на предаването "Музикална стълбица" Йордан Георгиев, музикалния редактор на БНТ Розмари Драгнева, Здравко Петров и основателя на група "Сигнал" Христо Ламбрев.

Втората награда на фестивала бе връчена на две песни с равен брой точки. Едната е „Кажи“ в изпълнение на група Delta Roostrs, по музика и текст на Антон Серкеджиев. Втората е на бандата „Хоризонт“ и се казва „Младостта на се продава“. 

Третото място бе присъдено на парчео „Не спи градът”, изпято от Богдан Томов. Музиката и аранжимента му са на Асен Драгнев. Текстът е дело на на Добромир Банев.

Наградите бяха връчени в навечерието на празника на София, под патронажа на г-жа Албена Атанасова в Зала 1 на НДК, където събра творци, в подкрепа на обществено-значимата социална кауза „Да сверим биологичния си часовник на време“. Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Наградата за цялостно творчество и принос в българската музика се присъди на Иван Тенев, който тази година посрещна 70-ия си юбилей.

По случай празника на София, Росица Кирилова поздрави гостите с емблематичната песен „Вяра, надежда, любов“, заедно с прекрасните изпълнители с увреден слух от група „Жестим“. С магията на жестовете те предадоха посланията на песента.

Каузата подкрепиха и Председателят на Държавна агенция за закрила на детето – д-р Елеонора Лилова, директорът на Столичната организация на „Българския червен кръст“ – Петранка Недялкова, Елиянка Михайлова – директор на дирекция „Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“, както и представители на други институции.

Фестивалът се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън” и с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация /БМА/ и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>