Паданията на конете стреснаха ездачите на Балканиадата в Атина

17.09.2021 11:18 Лияна Панделиева
Кон скача на крака, след като е паднал заради подхлъзване.
Докторът съпровожда паднала ездачка.
Милко Кочев е най-младият сред тримата мъже, участници от българска страна на Балканиадата.
Мария Николова с най-добро представяне сред децата ни в първия ден от Балканиадата.

Подхлъзвания и падания на коне върху тревния плац за прескачане на препятствия на Балканиадата по конен спорт в Атина сериозно стреснаха ездачите.

Състезателите започнаха да задържат конете и да подсигуряват всеки завой, след като видяха как техни колеги падат заедно с животните. За щастие никой не пострада.

Треньорите коментираха, че не са виждали толкова дълго трасе, като в дистанциите ездачите галопираха с максимална скорост, но трябваше рязко да намалят и да се подсигурят преди скока и особено ако след него следва завой, а изпитанието изобилстваше от завъртания, които допълнително затрудняваха екипите. В края на паркура конете бяха изтощени.

Зрители коментираха, че най-ангажиран на турнира е докторът, който не само е оборудван да окаже мигновено първа помощ, преди още да е дошла линейката, но е и с две маски на лицето.

В мига, когато забележи, че кон среща проблем с баланса върху влажната трева, той вече тича край оградата към следващото препятствие, ако се наложи да помага.

В групата на нашите юноши участваха Ивана Ангелова, която премина без грешка паркура с коня Касай, но с три наказателни точки за време; безгрешна бе и Ая Митева с Кортезина, която също заложи на сигурността и това доведе до две наказателни точки за просрочие.

Точно преди старта Ивана прошепна: „Толкова ме е страх той да не се подхлъзне!“ ?Ася Петрова и Милко Кочев бутнаха по два бариера и така останаха на 14-та и 15-та позиция от 26 участници.

Трима от състезателите не завършиха, именно поради падане на конете.Треньорите вече съветват ездачите да преценяват трасето си така, че конят да не прави нито един остър завой.

Отлично се представиха и децата, като без грешка Мария Николова зае 7 място със 73,53 сек. и без грешка, Десислава Миланова стана 11-та, отново без грешка, Екатерина Гайдарова мина без грешка, но с 1 наказателна точка от време, Елиза Чолакова бутна един бариер, както и Даная Велинова, която зае 17-та позиция от 27 стартирали.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>