Тошко Йорданов обвини Христо Иванов, че 46-ия парламент не излъчи правителство

15.09.2021 15:30 Митьо Маринов
Тошко Йорданов

"Демократична България" носела вина, че не се приели и закони

Ако някой носи персонална отговорност за това, че 46-ия парламент не излъчи редовен кабинет, то това е съпредседателят на "Демократична България". Това заяви като част от заключителните си думи от трибуната на парламента в последното планарно заседание председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

"Всички политически партии в тая зала, всички без ДПС, заявиха, че няма да подкрепят предложеното от нас правителство. Затова няма правителство", каза той и нарече лицемерие всички приказки пред камерите, че партиите имали общи цели и се договорили по единни приоритети.

Йорданов напомни твърдението си от преди месец, че Христо Иванов е бил в стаята на ИТН и е поискал да посочва кои да са министри. Персонален контрол, нарече това председателят на ПГ на ИТН.

"Дълго време нямаше комисии в този парламент. Нямаше комисии, защито ДБ вкараха поправки в НС, които реално го блокираха", заяви още Йорданов. Той обясни, че в правилника било записано, че е нужно да мине месец, преди да се разгледа законопроектите. "И извънземни да станехме нямаше какво да направим. Там минават за юристи, които ясвно не мислят какво правят", каза още Йорданов.

Той посочи, че единствените прието закони са актуализацията на бюджета и преместването на бюрото на Гешев към правосъдното министерство. Според него това се случило, заради двете най-работещи комисии - бюджетната и правната, чиито председтели са депутати на ИТН.

"Там председателите бяха от ИТН и ако не бяха те, нямаше това да се случи", категоричен бе председателят на групата на ИТН. "Татянадончевщина", нарече той случилото се в 46-ия парламент: "Размахване на листчета, на които не помним какво сме писали."

"Това е един лицемерен парламент, което стана ясно на всички. Едно се говори в кулоарите, друго на срещите и съвсем друго пред камерите. Ако ни дойде акълът в следващия парламент да правим това, което общаваме на хората, ще направим правителство", обясни Тошко Йорданов.

Той се и обърна към ГЕРБ за предстоящите президентдки избори. "Има президентски избори. Президентът Радев ще спечели и това е доказателство, че всеки, който е срещу вас, печели", каза Йорданов.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>